"Pekmen" se vraća - legenda ponovo u ringu!

Penzionisani filipinski bokser i bivši svetski šampion Meni "Pekmen" Pakjao vraća se u ring, jula ove godine, potvrdio je promoter Oskar De La Hoja.

Ostali sportovi 05.04.2018 | 10:30
"Pekmen" se vraća - legenda ponovo u ringu!
On će se 14. jula ove godine boriti protiv Lukasa Matisa za WBA pojas u velter kategoriji, a meč se organizuje u Kuala Lumpuru.

Pakjau će to biti prva borba od prošle godine. On se 2017. rastao i od trenera Fredija Rouča koji je sa njim radio 17 godina.

"Pekmen" želi da boksuje proitiv Vasila Lomačenka, ali da bi se stvorili uslovi za tu borbu, Pakjao mora da savlada Matisa. Lomačenko ima zakazan meč u maju sa Horheom Linaresom.

"Mislim da posle meča s Matisom možemo da pričamo o borbi s Lomačenkom. To će biti dobar meč, on je šampion, a ja ću to postati opet. Ali ne želim da ljudi kažu da je meč sa Matisom tek stepenica prema toj borbi", rekao je Pakjao.

On je u ringu proveo 20 godina do poraza u borbi veka od Flojda Mejvedera. Osvajao je titule u osam različitih kategorija, ali se posle poraza od Mejvedera povukao. Vratio se potom, ali se još jednom povukao prošle godine posle poraza od Džefa Horna.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar