"Пијевци" рекордери - Тотенхем зарадио 306 милиона фунти!

Енглески фудбалски клуб Тотенхем саопштио је да је у прошлој финансијској години, закључно са 30. јуном, остварио рекордан приход од 306. 3 милиона фунти.

Фудбал 05.04.2018 | 13:00
"Пијевци" рекордери - Тотенхем зарадио 306 милиона фунти!
Како је пренео Скај, то је увећање од 96.5 милиона фунти, односно 46 одсто у односу на претходну годину.

Велики део повећања прихода је од скока продаје телевизијских и медијских права. Почетак новог трогодишњег уговора телевизијских преноса у Премијер лиги донео је Тотенхему зараду од 149.8 милиона фунти.

Тотенхем је зарадио 44.6 милиона фунти захваљујући учешћу у групној фази Лиге шампиона и шеснаестини финала Лиге Европа.

Добит клуба у прошлој години закључно са 30. јуном после камате и пореза износи 41.2 милиона фунти. У 2016. години Тотенхем је имао добит од 33 милиона фунти.

Председник Тотенхема Дејвид Леви рекао је да се клуб налази у узбудљивом тренутку у својој историји, пошто се ближи завршетак изградње новог стадиона.

"Изванредни нивои људских и финансијских ресурса остварили су велики напредак у капиталним пројектима, уз програме који су у току на изградњи новог стадиона и нашег тренинг центра. Чекају нас многи изазови у наредним месецима", навео је он.

Упркос томе што је свака Тотенхемова утакмица у Премијер лиги распродата, приход је смањен са 22.2 на 19 милиона фунти због тога што је срушен део трибине између севера и истока на Вајт Харт Лејну.

Клуб је навео да тај податак показује потребу за већим стадионом и потврдио да постоји листа чекања за више од 62.000 сезонских улазница.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар