"Pijevci" rekorderi - Totenhem zaradio 306 miliona funti!

Engleski fudbalski klub Totenhem saopštio je da je u prošloj finansijskoj godini, zaključno sa 30. junom, ostvario rekordan prihod od 306. 3 miliona funti.

Fudbal 05.04.2018 | 13:00
"Pijevci" rekorderi - Totenhem zaradio 306 miliona funti!
Kako je preneo Skaj, to je uvećanje od 96.5 miliona funti, odnosno 46 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Veliki deo povećanja prihoda je od skoka prodaje televizijskih i medijskih prava. Početak novog trogodišnjeg ugovora televizijskih prenosa u Premijer ligi doneo je Totenhemu zaradu od 149.8 miliona funti.

Totenhem je zaradio 44.6 miliona funti zahvaljujući učešću u grupnoj fazi Lige šampiona i šesnaestini finala Lige Evropa.

Dobit kluba u prošloj godini zaključno sa 30. junom posle kamate i poreza iznosi 41.2 miliona funti. U 2016. godini Totenhem je imao dobit od 33 miliona funti.

Predsednik Totenhema Dejvid Levi rekao je da se klub nalazi u uzbudljivom trenutku u svojoj istoriji, pošto se bliži završetak izgradnje novog stadiona.

"Izvanredni nivoi ljudskih i finansijskih resursa ostvarili su veliki napredak u kapitalnim projektima, uz programe koji su u toku na izgradnji novog stadiona i našeg trening centra. Čekaju nas mnogi izazovi u narednim mesecima", naveo je on.

Uprkos tome što je svaka Totenhemova utakmica u Premijer ligi rasprodata, prihod je smanjen sa 22.2 na 19 miliona funti zbog toga što je srušen deo tribine između severa i istoka na Vajt Hart Lejnu.

Klub je naveo da taj podatak pokazuje potrebu za većim stadionom i potvrdio da postoji lista čekanja za više od 62.000 sezonskih ulaznica.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar