Играч силовао и приморавао омладинце клуба на проституцију?!

Аргентински великан Ривер Плејт, односно неименован играч клуба из Буенос Аиреса нашао се пред озбиљним оптужбама за подвођење малолетних лица.  ШОК: У Ривер Плати сексуално злостављани дечаци?! Невладина организација у Аргентини тужила је чувени клуб због информације да су три малолетника сексуално злостављана у периоду од 2004. до 2011. године.

Фудбал 03.04.2018 | 20:15
Играч силовао и приморавао омладинце клуба на проституцију?!
Асоцијација за жртве силовања АВИВИ предала је тужбу локалном тужиоцу због случајева који су се догађали између 2004. и 2011. године, после изјаве клупске лекарке која је у међувремену добила отказ, пошто је открила своја сазнања.

Како је адвокат Асоцијације Андрес Бонисалси пренео речи лекарке – два дечака старости 15 и 16 година наводно су сексуално напаствована док су становала у интернату Ривера, док су заједно са девојком која је била део одбојкашке секције приморавани да се баве и проституцијом од стране, у том тренутку, деветнаестогодишњег првотимца.

"Како нам је докторка рекла, све криминалне радње догађале су се ван клупских просторија", рекао је Бонисалси, док су из Ривера истакли да су апсолутно спремни за сарадњу и да ће учинити све да се ситуација што пре разреши.

Само неколико дана касније, идентичан сценарио изашао је на површину и из Индепендијентеа, још једног великог тамошњег клуба.

"Уверени смо да је у питању мрежа истих људи, као и у Ривер Плејту, иако остаје да видимо шта ће истрага показати", додао је адвокат.

У међувремену, Управа полиције главног града Аргентине саопштила је да је ухапшено шест особа, а да је једна од њих Мартин Бустос – ПР клуба и организатор турнира и гостовања млађих категорија.

Фудбалски клуб Ривер Плата саопштио је да ће сарађивати са властима након што је једна невладина организација објавила да су малолетне особе сексуално злостављане у млађим категоријама тог чувеног клуба.

Асоцијација за жртве силовања АВИВИ улоужила је и званичну тужбу локалном тужиоцу наводећи да су три малолетника наводно злостављана у периоду од 2004. до 2011. године, преноси АП.

Аргентински лист "Ла насион" навео је да се жалба заснива на информацији неименованог лекара који је неколико година радио у клубу.

Медији наводе да је већ шест особа ухапшено, укључујући и судију Мартина Бустоса, службеника задуженог за односе са јавношћу и организатора турнира за младе.

Фудбалски клуб је у саопштењу навео да ће се званичници Ривер Плате појавити пред тужиоцем да би добили увид у све аспекте тужбе, као и да ће властима и тужитељима пружити све елементе који су на располагању, како би се разјаснила ситуација.

Ривер Плата је један од два најпознатија аргентинска фудбалска клуба из кога су потекли многи светски чувени фудбалери, а ривалство са клубом Бока Јуниорс познато је широм света. Ривер Плата је освојила рекорних 36 титула првака Аргентине.

Извор: Б92/мондо.рс/Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар