Омић: Са Балкана сам, лако сам се уклопио!

Кошаркаш Црвене звезде Ален Омић истакао је публику као један од кључних фактора победе над Морнаром у Пиониру и објашњава како се уклопио у Звездин систем.

Кошарка 03.04.2018 | 17:15
Омић: Са Балкана сам, лако сам се уклопио!
Звезда је у понедељак победила Морнар у мајсторици на свом паркету са 88:69, а Омић је имао 11 поена, два скока и две асистенције.

"Знали смо од почетка шта нам је циљ, то финале. То треба Звезди и све смо дали од себе да остваримо тај циљ. Један корак даље. Морам да кажем за атмосферу, навијаче, свака част. Кад имаш врхунску публику немамо шта да причамо. Већ сад очекујемо да и у финалу код куће буде пуна хала", рекао је Омић.

Звезда је на полувреме отишла са комфорних +15, али је Морнар у наставку ту предност врло брзо 'истопио'.

"Било је ту мало панике али сам веровао у своју екипу од почетка до краја, да ћемо проћи у финале. Знамо да имамо ту енергију, мислим да не могу са нама да играју са том енергијом 40 минута", додаје центар Звезде, који се врло брзо снашао у новом систему.

"Кад сам дошао знао сам да ћу се брзо уштимовати у екипу и да ћу играти као да сам ту од почетка сезоне јер се види да су то прави момци и ту нешто није било тешко да би требало два, три месеца да уђем у систем. Једноставно од првог дана кад сам дошао, сви су ме брзо увели у екипу. Знао сам да ће се тако десити јер знам неке од пре кад сам био у Олимпији, играо сам против њих. Добро се осећам, са Балкана сам, није било тешко", каже Омић.

Приступ који би могао да обезбеди победу Звезди над Будућношћу у финалу је да црвено-бели очекују победу у свакој утакмици. Уз пружен максимум, а код куће и публику, то би по Омићевом мишљењу требало да обезбеди Звезди нову сезону у Евролиги наредне сезоне.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар