Пријетње везане са случајем Давид

Пријетње смрћу које су прије неколико дана на службене мејлове примили Милан Тегелтија, предсједник ВСТС БиХ, Желимир Лепир, главни тужилац ОЈТ Бањалука и његов замјеник, могле би бити повезане са случајем Давида Драгичевића, сазнаје „ЕуроБлиц“.

Република Српска 03.04.2018 | 15:00
Пријетње везане са случајем Давид
Извор близак полицији испричао је да се провјерава информација како је пријетње упутио неко ко је незадовољан досадашњом истрагом која се води у случају трагичне смрти Давида Драгичевића, а која је у надлежности управо Окружног јавног тужилаштва Бањалука, на чијем челу је Лепир.

– Пријетећа порука упућена је преко сервера регистрованог у Калифорнији, а тужиоци су је примили на службени мејл „правосуђе.ба“- изјавио је извор близак полицији.

Додаје како још није познат идентитет особе која је упутила пријетеће мејлове, али да полиција интензивно ради на овом случају.

Подсјетимо, због све већег револта грађана, а посебно коментара на друштвеним мрежама, породица покојног Давида Драгичевића упутила је јуче саопштење за јавност у којем моли грађане да се суздрже од јавног коментарисања случаја.

–  Имајући у виду да ће надлежно тужилаштво, непристрасно и одговорно, предузимати све потребне активности у циљу неометаног одвијања тог процеса, молимо све грађане да се, убудуће, клоне изношења чињеница и давања коментара путем друштвених мрежа. Позивамо све оне који имају сазнања која могу бити од користи у расвјетљавању одређених чињеница, а спремни су о томе свједочити, транспарентно или под заштитом да се јаве нама родитељима или надлежном тужиоцу Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци – навели су између осталог родитељи покојног Давида, Давор Драгичевић и Сузана Радановић.

Давид Драгичевић нестао је 17. марта ове године, а његово беживотно тијело пронађено је шест дана касније испод бањалучке тврђаве Кастел, на ушћу ријеке Црквене у Врбас.

Према први резултатима истраге узрок смрти младића из Бањалуке било је утапање. Међутим, досадашња истрага није утврдила тачно вријеме смрти, нити на који начин је Драгичевић завршио у ријеци.

Протестима траже истину
Због сумњи у истрагу, породица покојног младића већ данима на главном бањалучком тргу организује протесте под слоганом „Правда за Давида- Стоп нерасвијетљеним убиствима у Бањалуци“.

На протестима присуствују углавном млади и млади брачни парови са дјецом. Грађанима је такође омогућено да се уписују у књигу жалости.

(Српскаинфо)

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

БАЊАЛУКА

03.04.2018 13:03

ВИ СТЕ ГОСПОДО НЕ ДОДИРЉИВИ. ВЛАДАТ ЋЕ ТЕ ДО КРАЈА ВАШИХ ЖИВОТА. ВИ СТЕ БОГОВИ. ВИС ТЕ ЛОПОВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

П.П. ЊЕГОШ

03.04.2018 14:19

Опет спин по наређењу миша пропалог месара милета да сами себи шаљу пријетње да сакрију истину о убиству покојног Давида!

Name

Михајло

03.04.2018 14:38

Банда лоповска, све сте унистили.

Name

... ДА ЧИКО Б'ОНУ...

03.04.2018 14:43

Мишеви сами себи шаљу мејлове и пријете!

Name

херцеговац

05.04.2018 06:15

Нешто ми смрди на превару. Ови се ни досад нису петљали ни у свој ни у било чији посао па не видим ни зашто би сад то радили?? Најприје ће бити да је у питању димна да прође још који дан не би ли се све заборавило

Name

СТЕПОЈЕВИЋ

05.04.2018 17:16

БАНДИ ЈЕ ЛАКО САЗНАТИ КО ТО МОЖЕ УРАДИТИ У ЈЕДНОЈ БАЊА ЛУЦИ ,АКО ХОЋЕ,АЛИ НЕЋЕ И НЕ СМИЈЕ

Name

Оптимиста

03.04.2018 13:09

Полиција је веома агилна кад су само пријетње упуцене владајуцим а нису заитересовани да открију убицу Давида Драгицевица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

03.04.2018 13:13

Пријеће бити да су пријетње због неких милионски превара, замјена земљишта, сумњивих приватизација...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миг миг

03.04.2018 13:35

То ви само знате ,изазовете реакцију својим лоповлуком и онда Удри по незадовољном народу. Срам вас било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црвени,

03.04.2018 15:45

Све има почетак и крај.

Name

србин

03.04.2018 14:31

Сад че сва полиција да се дигне у тражењу које послао пријетечу поруку дотичном а случај Давид...па он је ријешен Момак се напио добио повреде падајучи на асфалт и на крају скочио у воду да се опере и крај.А испаљиваје зоље је тек мали еxцес није толико застрашујучи све је добро док не почну испаљивати тенковске гранатеДа је та зоља испаљена у било којем граду држави у ЕУ дигла би се сва полиција а министар полиције би аутоматски поднио оставку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дире Страитс

03.04.2018 17:50

Како је запаљен подрум Основног Суда у БЛ гдје су били смјештени доказни материјали. Овај је тада био предсједник тог Суда и од тада је човјек "васкрснуо" али у сваком погледу. Само да кажем да сам апсолутно против било каквих пријетећих порука било коме. То је прије свега кукавичлук. А случај "зоља" у БЛ ми је тотално сумњив. Сумњам да је та зоља уопште долетјела до 9 спрата? Не кажем да није испаљена, али да баш улети "тамо гдје треба" и на тој висини и непричини скоро никакву штету. И на крају није проблем у полицији, ту је маса поштених полицајаца и службеника. проблем је у коруптивном и криминалном руководству те установе. Погледајте само њихову имовину и шта они имају? Како су то могли поштено зарадити, а неки други нису?

Name

модрицанун

03.04.2018 16:33

Пријетње упуцене из представниства РС у САД

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре модрицанун

05.04.2018 16:29

Није Српско представниство у Калифорнији.

Name

НКВД

03.04.2018 18:12

,,Стара је то мафијаска породица,ови Драгицевици,од њих се мозе сваста оцекивати,,.,,Сваста цемо ми јос цути о њима,,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре нквд

04.04.2018 19:09

Брче ме слово "Н" кад се покуша превести "КВД" могло би значити "како вјетар дува", Као прилично по годинама зрео човјек и отац 1 дјетета прочитао сам већину текстова на ову тему, јер више од тога нисам у могућности. Није ми Бања Лука тако близу, а да јесте налазио бих се често у маси оног народа што пружа породици Драгичевић моралну и сваку људску подршку. Свјесни су ти људи да некима није драго због њихове бројности. НКВД вјерујем да сам те добро разумио и ако већ немаш мелеме за било чије ране, немој их посипати сољу, јер ти се зло може вратити на твом 9. кољену.

Name

Мами

05.04.2018 15:25

Тебе НКВД нека је срамота! "Да сам ближе била бих са породицом Драгићевић!

Name

Цоско

03.04.2018 18:14

Ма је.ес мејл

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико

03.04.2018 21:10

Е сад само оптузите обитељ покојног Давида! Па смрадови распали како вас није срамота? Колико је Давида у РС у БИХ колико бедузне омладине је убијено а ви се пласите за своју смрдљиву гузицу!!?? Наравно подметат цете ви пуно тога да скренете са слуцаја али овај пут неце моци! Народ се уједини и истјерат це правду а и вас иза ресетака јер сте сауцесници у неразјасњеним слуцајевима!!! Багро

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сваста

04.04.2018 04:56

Памела Андерсон им прети. Цијела Калифорнија само о њима размисља, битни су недај бозе ником. Цега се паметан стиди будала се поноси. А нису нам рекли циме су им претили, да их неко није сликао у каквој свалеранцији. Ова наса полиција ниста друго и неради само пије кафе по граду и свалера се, јос сад како су познати ух. Памела им се из Калифорније ко кру конектовала. Треба га питат знал он где је Калифорнија, мозда цовјек мисли да не то неко село код Прњавора.

Name

Егал

04.04.2018 06:51

Ста ако им је неко претио ја сваки дан казем да цу се убит или ако ме неко изнервира да цу га убит, то ми узрецица. И ви томе неку пазњу посвецујете неко из Калифорније вас поспрдаво. И јос закацате Давидове родитеље како вас није стид Васкрс иде а јесте ли ви свјесни да ми исуса убијамо стално и изнова. Па зар га нисмо убили и кроз тог Давида и ко зна колико њих, зар дјецак није муцен пре смрти као и исус једина је разлика сто су њега у воду бацили да досконца а исуса смо на крсту оставили и није нас срамота славит Васкрс. И Давид це васкрснут и зивит вјецно у срцу својих родитеља а вас нек буде стид сто их прозивате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дада

04.04.2018 15:57

Свака Вам част, свака Вам је на мјесту!

Name

дотт

04.04.2018 09:56

Па јаране ради посао како треба па неће бити пријетњи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

05.04.2018 11:56

Када би бар овај тузиоц био праведан, када су сви свусерили да он одради људски. Да се убојица ухвати мало би се вратио морал људима. Овако смо скроз престали вјероват органима који нас требају ститит. Де ви тузице потјерајте ту полицију да раде несто, колико знам да они вама морају доставити све сто тразите у вези слуцаја, и урадите како треба оперите образ бар тузиластва јер овим из мупа то висе нико немозе, они нист нераде нист

ОДГОВОРИТЕ
Name

око оштрице

06.04.2018 08:18

Поштовани, У овој земљи је немогуће да се борите и радите против криминала и корупције јел су шефови у разним полицијским агенцијама постављени да опструишу доказе и истраге а не да разоткривају. Нажалост као полицајац сам то осјетио на својој кожи. Откриио сам ланац кријумчарења шверцеваних цигарета из БиХ за Хрватску. Милионске вреднисти преко прелаза Стрмица. У тај шверц су уплетени високи дужносници граничне полиције и конплетна унутрашња контрола исте агенције. Нажалост пирамида све до директора (бившег)Винка Думанчића а онда до главног тужиоца тужилаштва БиХ, Милорада Барашина који је и експресно напредовао на мјесто главног тужиоца управо због афере кријумчарења и шверца цигарета преко државне границе БиХ јел је управо он био кантонални тужилац у Ливну када су цигарете откривене по мјесној и теритиријалној надлежности, да не чачка и покреће истрагу одатле је експресно именован за главног државног тужиоца који је предмет ставио ад акта заједно са Мирославом Д Марковићем. Сипа је у вези свега видила истрагу три године 2007 до 2010 гдје су диставили извјештај тужилаштву БиХ о свему у шестом мјесецу 2010 године. Никад ништа и ваљда је свима јасно да се организовани криминал ставља под амнестију и застару случају и амнестију кривичног гоњења. Толико за сад о раду државних институција.

Name

Ре око истрице

06.04.2018 15:26

Вјерујем, само треба све те вуцибатине смијенит а да напредују. Узас

Name

Постована Телевизијо

05.04.2018 17:17

ПОСТОВАНА БН ТЕЛЕВИЗИЈО – Пратеци ову ситуацију у дрзави а уједно пратеци и Вас портал , поцињем вјеровати да постоје људи који се истински боре за правду и истину. Ја сам полицијски инспектор који јако дуго ради на организованом криминалу и кроз тај свој посао сам радио и органозовани криминал а који је повезан са прањем новца и утајом пореза. Кроз сам тај рад сам досегао до врха пирамиде у прању новца,медјутим,кад год би пробао да несто организујем, везано за неку акцију или само хапсење,био сам опструисан од мојих надредјених а и од самог тузиластва. Прије неких мјесец дана сам одлуцио да посаљем писмо главном тузиоцу БИХ лицно на руке , вјерујуци да би мозда та господја могла да несто уради поводом мојих информација и поводом мојих сазнања и мог оперативног рада а који траје висе година кад је у питању прање новца и утаја пореза.Та врста криминала је итекако теско доказива,јер је у питању огромна документација а коју јако добро припреме прије самог дјеловања! Медјутим,ако се темељно ствари раде , онда се и додје до резултата! Тако смо и ми досли до званицних и провјерених сазнања,а који су итекако озбиљни и веома опипљиви.Конкретно се ради о седам власника познатих фирми из босне и херцеговине а против којих је била отворена истрага у тузиластву БИХ. То је сами врх организације у прању новца  као главни организатор се спомиње БОЗО ПОТАЈАЦ , власник фирме ЗЕУС из бањалуке , као главни његов посредник и цовјек који је доносио кес новац да се полазе на рацуне је ЗЕЉКО ВИЦАН из посусја , власник фирме ВИКИНГ ПОСУСЈЕ , а као највеци пераци и људи који су се највисе окористили у свему су МЛАДЕН МИЛАНОВИЦ – КАЈА власник фирме М.Г. МИНД из мркоњица , ЈОСИП НУИЦ , власник фирме НУИЦ ЉУБУСКИ , ЗЛАТКО МАРОСЕВИЦ власник фирме ТЕХНО МАГ ДОМАЉЕВАЦ , КЕРА МЕТАЛ  ЉУБУСКИ , МИТАКО БАЊАЛУКА . Све ове фирме се спомињу као сауцесници у правосназним пресудама СУДА БИХ , и то у висе процеса . Н.П.Р , СЛУЦАЈ – УЗОР Д.О.О БАЊА ЛУКА , СЛУЦАЈ КРАЈИНА ЦО Д.О.О  БАЊАЛУКА , СЛУЦАЈ ТРАНЗИТ Д.О.О ЛАКТАСИ , И МНОГИ ДРУГИ .  Такодје су горе наведена лица и сама судјена на дрзавном суду и правосназно осудјена,али кроз те огромне истраге , досло се до сазнања како је све дјеловало,па су се горе наведена лица издвојила и против њих је запоцела озбиљна истрага. Медјутим , због огромне корупције , јако брзо су сазнали за само истрагу и одма је поцињу опструисати , тако сто великим колицинама новца подмицују сами врх и полиције и тузиластва и полако се извлаце из саме истраге . висе пута сам лицно био упозорен од стране самих сефова да пуно нецапркам по том предмету јер це они то све рјесити , цак су ми и пријетили , тако сто би ми рекли да су то озбиљни људи који посједују велики новац и да су јако блиски врху власти па да би могао да буквално нестанем. Тако су и свим потенцијалним свједоцима пријетили,пресретали и тукли и свакакве гадости радили а све да неком неби пало напамет да слуцајно свједоци против њих . врх дрскости се десио кад су им намјестили скоро сав доказни материјал у слузбеном возилу да посаљу свог цовјека да га запали и да самим тим унисти сав доказни материјал , правдајуци се да је то слуцајно запаљено јер је љубоморни момак мислио да је то возило његове цуре. Како сам и сам породицан цовјек и како имам двоје дјеце , не смијем се јавно приказати јер немогу никоме вјеровати,тако да писма писем анонимно. Након сазнања да су одлуцили да ликвидирају потенцијалне свједоке , а за које тузиластво има информације и њихова имена , одлуцио сам да те информације прослиједим тузиластву надајуци се да це несто да предузму по том питању,али сам ипак одлуцио да и ви будете упознати са тим и да упознате саму јавност јер сматрам да це тада одустати од тога злоцина јер су у огромној праноји знајуци да постоје свједоци и знајуци да таква дјела никада незастарјевају! Велики поздрав за вас и вас рад! Опет цу вам се јавити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поз из БЛ

06.04.2018 10:39

Господине, свака Вам цаст! Многи се налазе на васем мјесту и треба да контактирају са независним медијима као сто је БН телевизија. Има пуно афера гдје је проблематицно да се истина изнесе на видјело. Као на примјер слуцај крадје дрзавне имовине у топлани БЛ.

Name

сведок

06.04.2018 11:25

Када се пријети другима градјанима, полицајцима то је по вашим одлукама тужилачким ок и ослобадјате извршиоца кривичног дјела за паре које добијете на част за то пизда ли вам матетина безобразна. Као да сте ви држава и ви имате само право на живот достојан човјека., а сви други не њима се може пријетити, уцјрњивати, изнућивати јел то је ваш став у судским и тужилачким одлукама. Фуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxxxx

06.04.2018 14:09

Ако се неко претњи боји онда није способан бити ни полицајац ни тузитељ то ко да се доктор крви боји. Одкад се то мацке мисева боје будел то само покусај да се скрене с Давидовог слуцаја нека вам је на цаст. Доказите да смо у криву надјите кривце за Давидово убиство и ми цемо вам се извинут због лоси коментара, да бас видимо имал ко способан у РС мупу и судству или су све мисеви. Мој момак ради као инспектор у Федерацији, рекао вам је да се небрукате и пљунуо, оног цаса кад се он препане неције претње и јос то јавно казе дат це одказ у мупу и оде мести за комуналац.