Prijetnje vezane sa slučajem David

Prijetnje smrću koje su prije nekoliko dana na službene mejlove primili Milan Tegeltija, predsjednik VSTS BiH, Želimir Lepir, glavni tužilac OJT Banjaluka i njegov zamjenik, mogle bi biti povezane sa slučajem Davida Dragičevića, saznaje „EuroBlic“.

Republika Srpska 03.04.2018 | 15:00
Prijetnje vezane sa slučajem David
Izvor blizak policiji ispričao je da se provjerava informacija kako je prijetnje uputio neko ko je nezadovoljan dosadašnjom istragom koja se vodi u slučaju tragične smrti Davida Dragičevića, a koja je u nadležnosti upravo Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, na čijem čelu je Lepir.

– Prijeteća poruka upućena je preko servera registrovanog u Kaliforniji, a tužioci su je primili na službeni mejl „pravosuđe.ba“- izjavio je izvor blizak policiji.

Dodaje kako još nije poznat identitet osobe koja je uputila prijeteće mejlove, ali da policija intenzivno radi na ovom slučaju.

Podsjetimo, zbog sve većeg revolta građana, a posebno komentara na društvenim mrežama, porodica pokojnog Davida Dragičevića uputila je juče saopštenje za javnost u kojem moli građane da se suzdrže od javnog komentarisanja slučaja.

–  Imajući u vidu da će nadležno tužilaštvo, nepristrasno i odgovorno, preduzimati sve potrebne aktivnosti u cilju neometanog odvijanja tog procesa, molimo sve građane da se, ubuduće, klone iznošenja činjenica i davanja komentara putem društvenih mreža. Pozivamo sve one koji imaju saznanja koja mogu biti od koristi u rasvjetljavanju određenih činjenica, a spremni su o tome svjedočiti, transparentno ili pod zaštitom da se jave nama roditeljima ili nadležnom tužiocu Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci – naveli su između ostalog roditelji pokojnog Davida, Davor Dragičević i Suzana Radanović.

David Dragičević nestao je 17. marta ove godine, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana kasnije ispod banjalučke tvrđave Kastel, na ušću rijeke Crkvene u Vrbas.

Prema prvi rezultatima istrage uzrok smrti mladića iz Banjaluke bilo je utapanje. Međutim, dosadašnja istraga nije utvrdila tačno vrijeme smrti, niti na koji način je Dragičević završio u rijeci.

Protestima traže istinu
Zbog sumnji u istragu, porodica pokojnog mladića već danima na glavnom banjalučkom trgu organizuje proteste pod sloganom „Pravda za Davida- Stop nerasvijetljenim ubistvima u Banjaluci“.

Na protestima prisustvuju uglavnom mladi i mladi bračni parovi sa djecom. Građanima je takođe omogućeno da se upisuju u knjigu žalosti.

(Srpskainfo)

Komentari / 30

Ostavite komentar
Name

BANJALUKA

03.04.2018 13:03

VI STE GOSPODO NE DODIRLJIVI. VLADAT ĆE TE DO KRAJA VAŠIH ŽIVOTA. VI STE BOGOVI. VIS TE LOPOVI.

ODGOVORITE
Name

P.P. NJEGOŠ

03.04.2018 14:19

Opet spin po naređenju miša propalog mesara mileta da sami sebi šalju prijetnje da sakriju istinu o ubistvu pokojnog Davida!

Name

Mihajlo

03.04.2018 14:38

Banda lopovska, sve ste unistili.

Name

... DA ČIKO B'ONU...

03.04.2018 14:43

Miševi sami sebi šalju mejlove i prijete!

Name

hercegovac

05.04.2018 06:15

Nešto mi smrdi na prevaru. Ovi se ni dosad nisu petljali ni u svoj ni u bilo čiji posao pa ne vidim ni zašto bi sad to radili?? Najprije će biti da je u pitanju dimna da prođe još koji dan ne bi li se sve zaboravilo

Name

STEPOJEVIĆ

05.04.2018 17:16

BANDI JE LAKO SAZNATI KO TO MOŽE URADITI U JEDNOJ BANJA LUCI ,AKO HOĆE,ALI NEĆE I NE SMIJE

Name

Optimista

03.04.2018 13:09

Policija je veoma agilna kad su samo prijetnje upucene vladajucim a nisu zaiteresovani da otkriju ubicu Davida Dragicevica.

ODGOVORITE
Name

Skeptik

03.04.2018 13:13

Prijeće biti da su prijetnje zbog nekih milionski prevara, zamjena zemljišta, sumnjivih privatizacija...

ODGOVORITE
Name

Миг миг

03.04.2018 13:35

То ви само знате ,изазовете реакцију својим лоповлуком и онда Удри по незадовољном народу. Срам вас било.

ODGOVORITE
Name

Crveni,

03.04.2018 15:45

Sve ima početak i kraj.

Name

srbin

03.04.2018 14:31

Sad če sva policija da se digne u traženju koje poslao prijeteču poruku dotičnom a slučaj David...pa on je riješen Momak se napio dobio povrede padajuči na asfalt i na kraju skočio u vodu da se opere i kraj.A ispaljivaje zolje je tek mali exces nije toliko zastrašujuči sve je dobro dok ne počnu ispaljivati tenkovske granateDa je ta zolja ispaljena u bilo kojem gradu državi u EU digla bi se sva policija a ministar policije bi automatski podnio ostavku.

ODGOVORITE
Name

Dire Straits

03.04.2018 17:50

Kako je zapaljen podrum Osnovnog Suda u BL gdje su bili smješteni dokazni materijali. Ovaj je tada bio predsjednik tog Suda i od tada je čovjek "vaskrsnuo" ali u svakom pogledu. Samo da kažem da sam apsolutno protiv bilo kakvih prijetećih poruka bilo kome. To je prije svega kukavičluk. A slučaj "zolja" u BL mi je totalno sumnjiv. Sumnjam da je ta zolja uopšte doletjela do 9 sprata? Ne kažem da nije ispaljena, ali da baš uleti "tamo gdje treba" i na toj visini i nepričini skoro nikakvu štetu. I na kraju nije problem u policiji, tu je masa poštenih policajaca i službenika. problem je u koruptivnom i kriminalnom rukovodstvu te ustanove. Pogledajte samo njihovu imovinu i šta oni imaju? Kako su to mogli pošteno zaraditi, a neki drugi nisu?

Name

modricanun

03.04.2018 16:33

Prijetnje upucene iz predstavnistva RS u SAD

ODGOVORITE
Name

re modricanun

05.04.2018 16:29

Nije Srpsko predstavnistvo u Kaliforniji.

Name

NKVD

03.04.2018 18:12

,,Stara je to mafijaska porodica,ovi Dragicevici,od njih se moze svasta ocekivati,,.,,Svasta cemo mi jos cuti o njima,,.

ODGOVORITE
Name

re nkvd

04.04.2018 19:09

Brče me slovo "N" kad se pokuša prevesti "KVD" moglo bi značiti "kako vjetar duva", Kao prilično po godinama zreo čovjek i otac 1 djeteta pročitao sam većinu tekstova na ovu temu, jer više od toga nisam u mogućnosti. Nije mi Banja Luka tako blizu, a da jeste nalazio bih se često u masi onog naroda što pruža porodici Dragičević moralnu i svaku ljudsku podršku. Svjesni su ti ljudi da nekima nije drago zbog njihove brojnosti. NKVD vjerujem da sam te dobro razumio i ako već nemaš meleme za bilo čije rane, nemoj ih posipati solju, jer ti se zlo može vratiti na tvom 9. koljenu.

Name

Mami

05.04.2018 15:25

Tebe NKVD neka je sramota! "Da sam bliže bila bih sa porodicom Dragićević!

Name

Cosko

03.04.2018 18:14

Ma je.es mejl

ODGOVORITE
Name

Niko

03.04.2018 21:10

E sad samo optuzite obitelj pokojnog Davida! Pa smradovi raspali kako vas nije sramota? Koliko je Davida u RS u BIH koliko beduzne omladine je ubijeno a vi se plasite za svoju smrdljivu guzicu!!?? Naravno podmetat cete vi puno toga da skrenete sa slucaja ali ovaj put nece moci! Narod se ujedini i istjerat ce pravdu a i vas iza resetaka jer ste saucesnici u nerazjasnjenim slucajevima!!! Bagro

ODGOVORITE
Name

Svasta

04.04.2018 04:56

Pamela Anderson im preti. Cijela Kalifornija samo o njima razmislja, bitni su nedaj boze nikom. Cega se pametan stidi budala se ponosi. A nisu nam rekli cime su im pretili, da ih neko nije slikao u kakvoj svaleranciji. Ova nasa policija nista drugo i neradi samo pije kafe po gradu i svalera se, jos sad kako su poznati uh. Pamela im se iz Kalifornije ko kru konektovala. Treba ga pitat znal on gde je Kalifornija, mozda covjek misli da ne to neko selo kod Prnjavora.

Name

Egal

04.04.2018 06:51

Sta ako im je neko pretio ja svaki dan kazem da cu se ubit ili ako me neko iznervira da cu ga ubit, to mi uzrecica. I vi tome neku paznju posvecujete neko iz Kalifornije vas posprdavo. I jos zakacate Davidove roditelje kako vas nije stid Vaskrs ide a jeste li vi svjesni da mi isusa ubijamo stalno i iznova. Pa zar ga nismo ubili i kroz tog Davida i ko zna koliko njih, zar djecak nije mucen pre smrti kao i isus jedina je razlika sto su njega u vodu bacili da doskonca a isusa smo na krstu ostavili i nije nas sramota slavit Vaskrs. I David ce vaskrsnut i zivit vjecno u srcu svojih roditelja a vas nek bude stid sto ih prozivate.

ODGOVORITE
Name

dada

04.04.2018 15:57

Svaka Vam čast, svaka Vam je na mjestu!

Name

dott

04.04.2018 09:56

Pa jarane radi posao kako treba pa neće biti prijetnji.

ODGOVORITE
Name

Istina

05.04.2018 11:56

Kada bi bar ovaj tuzioc bio pravedan, kada su svi svuserili da on odradi ljudski. Da se ubojica uhvati malo bi se vratio moral ljudima. Ovako smo skroz prestali vjerovat organima koji nas trebaju stitit. De vi tuzice potjerajte tu policiju da rade nesto, koliko znam da oni vama moraju dostaviti sve sto trazite u vezi slucaja, i uradite kako treba operite obraz bar tuzilastva jer ovim iz mupa to vise niko nemoze, oni nist nerade nist

ODGOVORITE
Name

oko oštrice

06.04.2018 08:18

Poštovani, U ovoj zemlji je nemoguće da se borite i radite protiv kriminala i korupcije jel su šefovi u raznim policijskim agencijama postavljeni da opstruišu dokaze i istrage a ne da razotkrivaju. Nažalost kao policajac sam to osjetio na svojoj koži. Otkriio sam lanac krijumčarenja švercevanih cigareta iz BiH za Hrvatsku. Milionske vrednisti preko prelaza Strmica. U taj šverc su upleteni visoki dužnosnici granične policije i konpletna unutrašnja kontrola iste agencije. Nažalost piramida sve do direktora (bivšeg)Vinka Dumančića a onda do glavnog tužioca tužilaštva BiH, Milorada Barašina koji je i ekspresno napredovao na mjesto glavnog tužioca upravo zbog afere krijumčarenja i šverca cigareta preko državne granice BiH jel je upravo on bio kantonalni tužilac u Livnu kada su cigarete otkrivene po mjesnoj i teritirijalnoj nadležnosti, da ne čačka i pokreće istragu odatle je ekspresno imenovan za glavnog državnog tužioca koji je predmet stavio ad akta zajedno sa Miroslavom D Markovićem. Sipa je u vezi svega vidila istragu tri godine 2007 do 2010 gdje su distavili izvještaj tužilaštvu BiH o svemu u šestom mjesecu 2010 godine. Nikad ništa i valjda je svima jasno da se organizovani kriminal stavlja pod amnestiju i zastaru slučaju i amnestiju krivičnog gonjenja. Toliko za sad o radu državnih institucija.

Name

Re oko istrice

06.04.2018 15:26

Vjerujem, samo treba sve te vucibatine smijenit a da napreduju. Uzas

Name

Postovana Televizijo

05.04.2018 17:17

POSTOVANA BN TELEVIZIJO – Prateci ovu situaciju u drzavi a ujedno prateci i Vas portal , pocinjem vjerovati da postoje ljudi koji se istinski bore za pravdu i istinu. Ja sam policijski inspektor koji jako dugo radi na organizovanom kriminalu i kroz taj svoj posao sam radio i organozovani kriminal a koji je povezan sa pranjem novca i utajom poreza. Kroz sam taj rad sam dosegao do vrha piramide u pranju novca,medjutim,kad god bi probao da nesto organizujem, vezano za neku akciju ili samo hapsenje,bio sam opstruisan od mojih nadredjenih a i od samog tuzilastva. Prije nekih mjesec dana sam odlucio da posaljem pismo glavnom tuziocu BIH licno na ruke , vjerujuci da bi mozda ta gospodja mogla da nesto uradi povodom mojih informacija i povodom mojih saznanja i mog operativnog rada a koji traje vise godina kad je u pitanju pranje novca i utaja poreza.Ta vrsta kriminala je itekako tesko dokaziva,jer je u pitanju ogromna dokumentacija a koju jako dobro pripreme prije samog djelovanja! Medjutim,ako se temeljno stvari rade , onda se i dodje do rezultata! Tako smo i mi dosli do zvanicnih i provjerenih saznanja,a koji su itekako ozbiljni i veoma opipljivi.Konkretno se radi o sedam vlasnika poznatih firmi iz bosne i hercegovine a protiv kojih je bila otvorena istraga u tuzilastvu BIH. To je sami vrh organizacije u pranju novca  kao glavni organizator se spominje BOZO POTAJAC , vlasnik firme ZEUS iz banjaluke , kao glavni njegov posrednik i covjek koji je donosio kes novac da se polaze na racune je ZELJKO VICAN iz posusja , vlasnik firme VIKING POSUSJE , a kao najveci peraci i ljudi koji su se najvise okoristili u svemu su MLADEN MILANOVIC – KAJA vlasnik firme M.G. MIND iz mrkonjica , JOSIP NUIC , vlasnik firme NUIC LJUBUSKI , ZLATKO MAROSEVIC vlasnik firme TEHNO MAG DOMALJEVAC , KERA METAL  LJUBUSKI , MITAKO BANJALUKA . Sve ove firme se spominju kao saucesnici u pravosnaznim presudama SUDA BIH , i to u vise procesa . N.P.R , SLUCAJ – UZOR D.O.O BANJA LUKA , SLUCAJ KRAJINA CO D.O.O  BANJALUKA , SLUCAJ TRANZIT D.O.O LAKTASI , I MNOGI DRUGI .  Takodje su gore navedena lica i sama sudjena na drzavnom sudu i pravosnazno osudjena,ali kroz te ogromne istrage , doslo se do saznanja kako je sve djelovalo,pa su se gore navedena lica izdvojila i protiv njih je zapocela ozbiljna istraga. Medjutim , zbog ogromne korupcije , jako brzo su saznali za samo istragu i odma je pocinju opstruisati , tako sto velikim kolicinama novca podmicuju sami vrh i policije i tuzilastva i polako se izvlace iz same istrage . vise puta sam licno bio upozoren od strane samih sefova da puno necaprkam po tom predmetu jer ce oni to sve rjesiti , cak su mi i prijetili , tako sto bi mi rekli da su to ozbiljni ljudi koji posjeduju veliki novac i da su jako bliski vrhu vlasti pa da bi mogao da bukvalno nestanem. Tako su i svim potencijalnim svjedocima prijetili,presretali i tukli i svakakve gadosti radili a sve da nekom nebi palo napamet da slucajno svjedoci protiv njih . vrh drskosti se desio kad su im namjestili skoro sav dokazni materijal u sluzbenom vozilu da posalju svog covjeka da ga zapali i da samim tim unisti sav dokazni materijal , pravdajuci se da je to slucajno zapaljeno jer je ljubomorni momak mislio da je to vozilo njegove cure. Kako sam i sam porodican covjek i kako imam dvoje djece , ne smijem se javno prikazati jer nemogu nikome vjerovati,tako da pisma pisem anonimno. Nakon saznanja da su odlucili da likvidiraju potencijalne svjedoke , a za koje tuzilastvo ima informacije i njihova imena , odlucio sam da te informacije proslijedim tuzilastvu nadajuci se da ce nesto da preduzmu po tom pitanju,ali sam ipak odlucio da i vi budete upoznati sa tim i da upoznate samu javnost jer smatram da ce tada odustati od toga zlocina jer su u ogromnoj pranoji znajuci da postoje svjedoci i znajuci da takva djela nikada nezastarjevaju! Veliki pozdrav za vas i vas rad! Opet cu vam se javiti!

ODGOVORITE
Name

Poz iz BL

06.04.2018 10:39

Gospodine, svaka Vam cast! Mnogi se nalaze na vasem mjestu i treba da kontaktiraju sa nezavisnim medijima kao sto je BN televizija. Ima puno afera gdje je problematicno da se istina iznese na vidjelo. Kao na primjer slucaj kradje drzavne imovine u toplani BL.

Name

svedok

06.04.2018 11:25

Kada se prijeti drugima gradjanima, policajcima to je po vašim odlukama tužilačkim ok i oslobadjate izvršioca krivičnog djela za pare koje dobijete na čast za to pizda li vam matetina bezobrazna. Kao da ste vi država i vi imate samo pravo na život dostojan čovjeka., a svi drugi ne njima se može prijetiti, ucjrnjivati, iznućivati jel to je vaš stav u sudskim i tužilačkim odlukama. Fuj.

ODGOVORITE
Name

Xxxxx

06.04.2018 14:09

Ako se neko pretnji boji onda nije sposoban biti ni policajac ni tuzitelj to ko da se doktor krvi boji. Odkad se to macke miseva boje budel to samo pokusaj da se skrene s Davidovog slucaja neka vam je na cast. Dokazite da smo u krivu nadjite krivce za Davidovo ubistvo i mi cemo vam se izvinut zbog losi komentara, da bas vidimo imal ko sposoban u RS mupu i sudstvu ili su sve misevi. Moj momak radi kao inspektor u Federaciji, rekao vam je da se nebrukate i pljunuo, onog casa kad se on prepane necije pretnje i jos to javno kaze dat ce odkaz u mupu i ode mesti za komunalac.