Пријаве против више лица у ФБиХ

Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ поднијели су Тужилаштву БиХ извјештај против држављанина БиХ и четири страна држављана, као и два страна правна лица, осумњичена за злоупотребу положаја или овлаштења и прање новца у предмету "Босналијек".

Република Српска 03.04.2018 | 11:42
Пријаве против више лица у ФБиХ
Истрагом је утврђено да су ова лица у току 2016. и 2017. године, поступајући супротно пословним интересима компаније "Босналијек" из Сарајева, уступили потраживања од два страна правна лица, која су уредно извршавала своје обавезе, такође страном правном лицу, које је задржало за себе најмање 3.600.000 КМ.

То је омогућено закључивањем уговора о уступању потраживања и прикривено обављањем трансакција између више европских земаља, саопштено је из Сипе.

У истом периоду, наведена лица су средства "Босналијека" у вишемилионском износу искористили за куповину дионица "Босналијека", што су прикрили обављањем трансакција између рачуна правних лица из укупно шест земаља.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Новоматиц Адмирал

03.04.2018 15:45

Кад ће доћи на ред Новоматицово прање новца које се ради преко РС и ФБИХ,а преко ћерки фирми НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ доо у Бањалуци и ХТЛ доо у Сарајеву. У ово прање новца је укључен Милорад Додик и Ревизор РС а у Сарајеву Фадил Новалић,Драган Човић и СДА преко Амир Зукић???????

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФАТФ

03.04.2018 16:15

Не вреди да питати сипу или било коју другу агенцију за Новоматиц и Новоматицове везе са политичарима. Сви они припадају истој криминалној организацији. Новоматицом који је велики проблем целе европе се бави ФАТФ као и државама у којима Новоматиц послије. Немој да бринеш јер ће веома брзо доћи крај Новоматицове прљаве делатности.

Name

ре

04.04.2018 03:04

Са радом Новоматица је упознат Милан Тегелтија....требало би њега преслушати да објасни ко стоји иза Новоматицовог прања новца у Републици Српској....