Prijave protiv više lica u FBiH

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ podnijeli su Tužilaštvu BiH izvještaj protiv državljanina BiH i četiri strana državljana, kao i dva strana pravna lica, osumnjičena za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja i pranje novca u predmetu "Bosnalijek".

Republika Srpska 03.04.2018 | 11:42
Prijave protiv više lica u FBiH
Istragom je utvrđeno da su ova lica u toku 2016. i 2017. godine, postupajući suprotno poslovnim interesima kompanije "Bosnalijek" iz Sarajeva, ustupili potraživanja od dva strana pravna lica, koja su uredno izvršavala svoje obaveze, takođe stranom pravnom licu, koje je zadržalo za sebe najmanje 3.600.000 KM.

To je omogućeno zaključivanjem ugovora o ustupanju potraživanja i prikriveno obavljanjem transakcija između više evropskih zemalja, saopšteno je iz Sipe.

U istom periodu, navedena lica su sredstva "Bosnalijeka" u višemilionskom iznosu iskoristili za kupovinu dionica "Bosnalijeka", što su prikrili obavljanjem transakcija između računa pravnih lica iz ukupno šest zemalja.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Novomatic Admiral

03.04.2018 15:45

Kad će doći na red Novomaticovo pranje novca koje se radi preko RS i FBIH,a preko ćerki firmi NOVO RS doo i RSA GAMING doo u Banjaluci i HTL doo u Sarajevu. U ovo pranje novca je uključen Milorad Dodik i Revizor RS a u Sarajevu Fadil Novalić,Dragan Čović i SDA preko Amir Zukić???????

ODGOVORITE
Name

FATF

03.04.2018 16:15

Ne vredi da pitati sipu ili bilo koju drugu agenciju za Novomatic i Novomaticove veze sa političarima. Svi oni pripadaju istoj kriminalnoj organizaciji. Novomaticom koji je veliki problem cele evrope se bavi FATF kao i državama u kojima Novomatic poslije. Nemoj da brineš jer će veoma brzo doći kraj Novomaticove prljave delatnosti.

Name

re

04.04.2018 03:04

Sa radom Novomatica je upoznat Milan Tegeltija....trebalo bi njega preslušati da objasni ko stoji iza Novomaticovog pranja novca u Republici Srpskoj....