Тешке оптужбе и свађа у Скупштини

Скупштина града Требиња протекла је у тешким оптужбама. Опозиција тврди да градска управа дијели отказе трудницима јер не припадају СНСД-у, те да СНСД преко ПУП-а раздваја требињске пензионере.

Република Српска 02.04.2018 | 22:45
Тешке оптужбе и свађа у Скупштини
Одборник ПДП-а Љубиша Крунић тврди да се требињска градска администрација у јавности представља као да води бригу о грађанима, да јој је циљ повећати наталитет у том граду, а да на другој страни дијеле отказе трудницама и то само што не припадају СНСД-у.

"Прво су добиле отказ као труднице, значи доживјели су жесток шок, била је велика вјероватноћа, то боље знају доктори који сједе овдје у клупама, да имају побачај. А, други шок су доживјеле као остварене и сретне мајке да им дође градски курир и уручи отказ. Сањи Бован 17., а Бранки Асановић 27. марта, а Бранка Асановић има још мјесец дана породиљског одсуства. То довољно говори о бризи нашег градоначелника за пронаталитетну политику, на крилима на којима је добио изборе. Он упште не размишља о породици, мајкама, трудницама, него искључиво запошљава људе привржене њему и СНСД-у", тврди Крунић.

А жучна расправа водила се и приликом информације о раду Удружења пензионера, којих је у Требињу од прије пар мјесеци чак два. Како кажу у опозицији, једно од свега око 850 чланова добило је грант од Града од преко 50 хиљада марака, док је удружење са преко 6.000 добило 12 хиљада.

"Када се томе дода да су из овог новоформираног удружења кренули емисари који носе јефтине плакете и причају политичку причу у корист владајуће већине, јасно је зашто је формирано ово друго удружење. Јасно је зашто је 4 и по пута мање удружење формирано у 6. мјесецу 2017. добило из гранта више новца'', истакао је одборник СДС-а Видомир Бегенишић.

У одбрану новог Удружења стао је одборник ПУП-а и члан скупштинске већине, Ђоко Тарана, који је и сам учествовао у његовом формирању.

Тарана објашњава да је далеко мање новца од градске управе добило бројније и старије Удружење јер није подржало градоначелника, док је новоформирано за свој понуђени програм добило чак 52 хиљада марака.

 "Сваки вид сарадње су блокирали. Тек када је дошао моменат да се распоређују средства из буџета, тада се неко обраћао, а послије избора неприхватање ничега. Је ли то реално? То је новац за програм рада који је достављен градској управи", каже Тарана.

Градоначелник Требиња Лука Петровић није присусутвовао сједници. Његов замјеник Мирко Ћурић није желио давати никакве изјаве, док су и одборници скупштинске већине заобишли камере.



БН телевизија

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Гласај

02.04.2018 20:49

Гласај Херцеговино за лопове и крепај са њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бас тако

02.04.2018 21:52

Цасна и постена моја Херцеговина ово није запамтила.Колијевка Српског народа изгледа предводи Српску црвену срамоту.Када су са и Бањалуцани опаметили ми отисли у цевене комунистицке безбознике.Бозе спасти их,не знају ста раде!?

Name

гласао

03.04.2018 05:50

Немам стида, гласо сам за гвида...

Name

Требињац

02.04.2018 21:04

ТАЈ ДЈОКО ТАРАНА ЈЕ ГРЛИО СЛАВКА ВУЦУРЕВИЦА ДОК ХЕ ОВАЈ БИО ГРАДОБАЦЕЛНИК И ИМАО ТЕНДЕРЕ ОФ ОПСТИНЕ.А САД ГРЛИ ЛУКУ ПЕТРОВИЦА ЈЕР ДОБИВА ТЕНДЕРЕ ЗА СВОЈЕ ПРЕДУЗЕЦЕ АУТОУНИОН ОФ ХЕТА.ТО ЈЕ ПРАВИ ДЈОКО ПРЕЛЕТАЦ А У ТРЕБИЊУ ГА ЗОВУ ТЕНДЕР ЕФЕНДИЈА УЗ ПЈЕСМУ ---ЈА сам Дјоко тендер ЕФЕНДИЈА мени СВАКИ хетов тендер прија. У СВОМ ПРЕДУЗЕЦУ ИМА 15 АК ЗАПОСЛЕНИХ А КЛАДИОНИЦА МУ ЈЕ ДРУГА КУЦА И ТАКАВ ЦОВЈЕК РЕАЛНО Не мозе да схвати проблеме пензионера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цафе стадион

03.04.2018 04:46

А омиљене игре у кладионици су му трке паса.Овај ТАРАНА је формирао пријатно партијско Удрузење пензионера даље своје активисте по куцама пензионера И Д авају по 50-100 км узимају цекове пензионера И копије лицних карате које И'м требају за гласање н.а. опстим изборима. А у праву си сад га зову Тендер-ефендија.

Name

музиме

03.04.2018 04:47

Додик изетбеговиц цовиц су јадни . Сто тако сто ови народи заједно самном су толико неписмени . Пензионери. Студенти. Рудари.пољопривредници итд увјек гласају за ову тројицу.уносе у нама пуно национализма. Види нас јеботи нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ШАНЕР

03.04.2018 09:20

КАКО КУМ ЋУРИЋ НАЈВЕЋИ ШАНЕР БАЛКАНА НЕЗНА ОДГОВАРАТИ ИЛИ НЕСМИЈЕ ОД КУМА.

Name

РЕ

03.04.2018 13:29

А КYМ МИКО САНЕР ОПЕТ ИЗГЛЕДА ПРОДАЈЕ ПАРФЕМЕ И ОДИЈЕЛА АЛИ БЕЗ ФИСКАЛНОГ РАЦУНА.