Teške optužbe i svađa u Skupštini

Skupština grada Trebinja protekla je u teškim optužbama. Opozicija tvrdi da gradska uprava dijeli otkaze trudnicima jer ne pripadaju SNSD-u, te da SNSD preko PUP-a razdvaja trebinjske penzionere.

Republika Srpska 02.04.2018 | 22:45
Teške optužbe i svađa u Skupštini
Odbornik PDP-a Ljubiša Krunić tvrdi da se trebinjska gradska administracija u javnosti predstavlja kao da vodi brigu o građanima, da joj je cilj povećati natalitet u tom gradu, a da na drugoj strani dijele otkaze trudnicama i to samo što ne pripadaju SNSD-u.

"Prvo su dobile otkaz kao trudnice, znači doživjeli su žestok šok, bila je velika vjerovatnoća, to bolje znaju doktori koji sjede ovdje u klupama, da imaju pobačaj. A, drugi šok su doživjele kao ostvarene i sretne majke da im dođe gradski kurir i uruči otkaz. Sanji Bovan 17., a Branki Asanović 27. marta, a Branka Asanović ima još mjesec dana porodiljskog odsustva. To dovoljno govori o brizi našeg gradonačelnika za pronatalitetnu politiku, na krilima na kojima je dobio izbore. On upšte ne razmišlja o porodici, majkama, trudnicama, nego isključivo zapošljava ljude privržene njemu i SNSD-u", tvrdi Krunić.

A žučna rasprava vodila se i prilikom informacije o radu Udruženja penzionera, kojih je u Trebinju od prije par mjeseci čak dva. Kako kažu u opoziciji, jedno od svega oko 850 članova dobilo je grant od Grada od preko 50 hiljada maraka, dok je udruženje sa preko 6.000 dobilo 12 hiljada.

"Kada se tome doda da su iz ovog novoformiranog udruženja krenuli emisari koji nose jeftine plakete i pričaju političku priču u korist vladajuće većine, jasno je zašto je formirano ovo drugo udruženje. Jasno je zašto je 4 i po puta manje udruženje formirano u 6. mjesecu 2017. dobilo iz granta više novca'', istakao je odbornik SDS-a Vidomir Begenišić.

U odbranu novog Udruženja stao je odbornik PUP-a i član skupštinske većine, Đoko Tarana, koji je i sam učestvovao u njegovom formiranju.

Tarana objašnjava da je daleko manje novca od gradske uprave dobilo brojnije i starije Udruženje jer nije podržalo gradonačelnika, dok je novoformirano za svoj ponuđeni program dobilo čak 52 hiljada maraka.

 "Svaki vid saradnje su blokirali. Tek kada je došao momenat da se raspoređuju sredstva iz budžeta, tada se neko obraćao, a poslije izbora neprihvatanje ničega. Je li to realno? To je novac za program rada koji je dostavljen gradskoj upravi", kaže Tarana.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović nije prisusutvovao sjednici. Njegov zamjenik Mirko Ćurić nije želio davati nikakve izjave, dok su i odbornici skupštinske većine zaobišli kamere.



BN televizija

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Glasaj

02.04.2018 20:49

Glasaj Hercegovino za lopove i krepaj sa njima.

ODGOVORITE
Name

Bas tako

02.04.2018 21:52

Casna i postena moja Hercegovina ovo nije zapamtila.Kolijevka Srpskog naroda izgleda predvodi Srpsku crvenu sramotu.Kada su sa i Banjalucani opametili mi otisli u cevene komunisticke bezboznike.Boze spasti ih,ne znaju sta rade!?

Name

glasao

03.04.2018 05:50

Nemam stida, glaso sam za gvida...

Name

Trebinjac

02.04.2018 21:04

TAJ DJOKO TARANA JE GRLIO SLAVKA VUCUREVICA DOK HE OVAJ BIO GRADOBACELNIK I IMAO TENDERE OF OPSTINE.A SAD GRLI LUKU PETROVICA JER DOBIVA TENDERE ZA SVOJE PREDUZECE AUTOUNION OF HETA.TO JE PRAVI DJOKO PRELETAC A U TREBINJU GA ZOVU TENDER EFENDIJA UZ PJESMU ---JA sam Djoko tender EFENDIJA meni SVAKI hetov tender prija. U SVOM PREDUZECU IMA 15 AK ZAPOSLENIH A KLADIONICA MU JE DRUGA KUCA I TAKAV COVJEK REALNO Ne moze da shvati probleme penzionera.

ODGOVORITE
Name

Cafe stadion

03.04.2018 04:46

A omiljene igre u kladionici su mu trke pasa.Ovaj TARANA je formirao prijatno partijsko Udruzenje penzionera dalje svoje aktiviste po kucama penzionera I D avaju po 50-100 km uzimaju cekove penzionera I kopije licnih karate koje I'm trebaju za glasanje n.a. opstim izborima. A u pravu si sad ga zovu Tender-efendija.

Name

muzime

03.04.2018 04:47

Dodik izetbegovic covic su jadni . Sto tako sto ovi narodi zajedno samnom su toliko nepismeni . Penzioneri. Studenti. Rudari.poljoprivrednici itd uvjek glasaju za ovu trojicu.unose u nama puno nacionalizma. Vidi nas jeboti nas.

ODGOVORITE
Name

ŠANER

03.04.2018 09:20

KAKO KUM ĆURIĆ NAJVEĆI ŠANER BALKANA NEZNA ODGOVARATI ILI NESMIJE OD KUMA.

Name

RE

03.04.2018 13:29

A KYM MIKO SANER OPET IZGLEDA PRODAJE PARFEME I ODIJELA ALI BEZ FISKALNOG RACUNA.