Анализа: Партизанове опције за Звезду...

Тошић први пут после повратка или Ђерлек? Ђукић сигурно убацује једног дебитанта! Крилни везиста Партизана ускоро поново на терену, чекају се двојица штопера. . .

Фудбал 04.04.2018 | 23:30
Анализа: Партизанове опције за Звезду...
Марко Јанковић редовно на терену (пропустио само меч са Радником), Сејдуба Сума уђе повремено, а трећи фудбалер пројектован да носи игру Партизана - Зоран Тошић - у последње време чешће је у цивилу него у клупској опреми. Безмало четири седмице прошле су откако је крилни везиста репрезентативног калибра био на располагању Мирославу Ђукићу због чега се део навијача пита кад ће и у којој мери моћи да помогне екипи у борби за трофеје.

Поготово што су га Гробари последњи пут видели (додуше, не уживо због казне ФСС, већ само у ТВ преносу) 7. марта, кад је „кифлом“ из слободног ударца повео Парни ваљак ка тријумфу против Рада. На истом мечу осетио је нелагодност у пределу мишића трбушног зида због чега је пропустио гостовања Чукаричком и ОФК Бачкој, није га било у протоколу куп сусрета са Јавором у Ивањици, а на клупи је предесео лигашки дуел са Радником. За навијаче црно-белих стижу охрабрујуће информације из „Земунела“: популарни Бамби тренира са екипом и велике су шансе да буде спреман за 157. вечити дерби, 14. априла. Наравно, постоји могућност да га стручни штаб промовише у стартера већ у четвртак (17.00) против Борцакако би у ногама имао макар једну такмичарску утакмицу пре почетка плеј-офа.

С друге стране...

Изостанак Тошића на најбољи начин искористио је Армин Ђерлек. Један од најталентованијих играча у држави наметнуо се Мирославу Ђукићу као озбиљно решење по крилним позицијама и остаје дилема да ли ће струка у завршници сезоне пре да се ослони на искуство и умеће Тошића или младост и - како то кошаркашки стручњаци кажу - моментум Ђерлека.

Обојица имају мотив плус: Ђерлек да дебитује у вечитом дербију и на тако великој утакмици представи себе широком аудиторијуму, а Тошић да напокон ове сезоне стане на црту лидеру на табели, с обзиром да је први дуел топчидерских гиганата пропустио пошто је трансфер договорио само дан пред окршај на Маракани, а у другом, играном у Хумској, није га било због повреде.

Ђукића може да радује недавни повратак Небојше Косовића на терен после седмомесечне паузе, мада је за репрезентативца Црне Горе још рано да заигра такмичарски сусрет. Што се одбране тиче, тандем искусних штопера Милан Митровић - Бојан Остојић и даље је ван екипе. Попут Тошића, обојица нису играла од дуела са Радом кад је Митровић заменио повређеног Остојића, да би се потом и сам повредио. Летошњи новајлија би требало да током ове седмице почне тек да тренира (сигурно пропушта утакмицу са Борцем), некадашњи првотимац Чукаричког ће бити на боловању још две седмице, па се са великом сигурношћу може констатовати да ће као у минулих месец дана, у пару са Немањом Р. Милетићем, у срцу одбране дејствовати Светозар Марковић.

Некадашњи капитен омладинаца дебитовао је у првенству против Чукаричког, одиграо три лигашка и један куп меч и тренутно је једина логична опција, уз поменутог Милетића, за судар са Борцем и каснији плеј-оф.

Што значи да би требало да заигра и на Маракани у 157. вечитом дербију.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар