Analiza: Partizanove opcije za Zvezdu...

Tošić prvi put posle povratka ili Đerlek? Đukić sigurno ubacuje jednog debitanta! Krilni vezista Partizana uskoro ponovo na terenu, čekaju se dvojica štopera. . .

Fudbal 04.04.2018 | 23:30
Analiza: Partizanove opcije za Zvezdu...
Marko Janković redovno na terenu (propustio samo meč sa Radnikom), Sejduba Suma uđe povremeno, a treći fudbaler projektovan da nosi igru Partizana - Zoran Tošić - u poslednje vreme češće je u civilu nego u klupskoj opremi. Bezmalo četiri sedmice prošle su otkako je krilni vezista reprezentativnog kalibra bio na raspolaganju Miroslavu Đukiću zbog čega se deo navijača pita kad će i u kojoj meri moći da pomogne ekipi u borbi za trofeje.

Pogotovo što su ga Grobari poslednji put videli (doduše, ne uživo zbog kazne FSS, već samo u TV prenosu) 7. marta, kad je „kiflom“ iz slobodnog udarca poveo Parni valjak ka trijumfu protiv Rada. Na istom meču osetio je nelagodnost u predelu mišića trbušnog zida zbog čega je propustio gostovanja Čukaričkom i OFK Bačkoj, nije ga bilo u protokolu kup susreta sa Javorom u Ivanjici, a na klupi je predeseo ligaški duel sa Radnikom. Za navijače crno-belih stižu ohrabrujuće informacije iz „Zemunela“: popularni Bambi trenira sa ekipom i velike su šanse da bude spreman za 157. večiti derbi, 14. aprila. Naravno, postoji mogućnost da ga stručni štab promoviše u startera već u četvrtak (17.00) protiv Borcakako bi u nogama imao makar jednu takmičarsku utakmicu pre početka plej-ofa.

S druge strane...

Izostanak Tošića na najbolji način iskoristio je Armin Đerlek. Jedan od najtalentovanijih igrača u državi nametnuo se Miroslavu Đukiću kao ozbiljno rešenje po krilnim pozicijama i ostaje dilema da li će struka u završnici sezone pre da se osloni na iskustvo i umeće Tošića ili mladost i - kako to košarkaški stručnjaci kažu - momentum Đerleka.

Obojica imaju motiv plus: Đerlek da debituje u večitom derbiju i na tako velikoj utakmici predstavi sebe širokom auditorijumu, a Tošić da napokon ove sezone stane na crtu lideru na tabeli, s obzirom da je prvi duel topčiderskih giganata propustio pošto je transfer dogovorio samo dan pred okršaj na Marakani, a u drugom, igranom u Humskoj, nije ga bilo zbog povrede.

Đukića može da raduje nedavni povratak Nebojše Kosovića na teren posle sedmomesečne pauze, mada je za reprezentativca Crne Gore još rano da zaigra takmičarski susret. Što se odbrane tiče, tandem iskusnih štopera Milan Mitrović - Bojan Ostojić i dalje je van ekipe. Poput Tošića, obojica nisu igrala od duela sa Radom kad je Mitrović zamenio povređenog Ostojića, da bi se potom i sam povredio. Letošnji novajlija bi trebalo da tokom ove sedmice počne tek da trenira (sigurno propušta utakmicu sa Borcem), nekadašnji prvotimac Čukaričkog će biti na bolovanju još dve sedmice, pa se sa velikom sigurnošću može konstatovati da će kao u minulih mesec dana, u paru sa Nemanjom R. Miletićem, u srcu odbrane dejstvovati Svetozar Marković.

Nekadašnji kapiten omladinaca debitovao je u prvenstvu protiv Čukaričkog, odigrao tri ligaška i jedan kup meč i trenutno je jedina logična opcija, uz pomenutog Miletića, za sudar sa Borcem i kasniji plej-of.

Što znači da bi trebalo da zaigra i na Marakani u 157. večitom derbiju.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar