Чемпионшип: Голмане, зашто си склонио руке?!

Дерби стигао до важног тријумфа на гостовању у Престону захвљујући киксу домаћег чувара мреже!

Фудбал 02.04.2018 | 18:00
Чемпионшип: Голмане, зашто си склонио руке?!
Ускршњи понедељак на Острву протиче у знаку фудбала, а већ је одигран и први меч данашњег програма у Чемпионшипу. Термин у време ручка обележио је дерби екипа које претендују на пласман плеј-оф, а гостујући Дерби Каутни био је бољи од Престона - 1:0.

Овнови су покорили чувени Дипдејл лепим поготком Тома Лоренса из слободног ударца у 53. минуту, мада му је и голман домаћих Максвел поприлично помогао трапавом интервенцијом после које је лопта завршила у мрежи. Зашто је склонио руке и трапаво интервенисао питаће га вероватно и тренер.

Била је то казна за фудбалере Престона који су у првом полувремену били бољи, али су пропустили шансу да дођу до предности. Најбољу прилику вероватно на целом на мечу за екипу Алекса Нила пропустио је ИрацАлен Браун који је промашио пенал у 37. минуту. 

Престон је пробао у финишу да се докопа бода, имао је две добре прилике, али Пол Галахер и Били Бодин нису успели из добрих позиција да матирају искусног голмана Скота Карсона.

Дерби се одбранио на крају и после минималне победе обезбедио још једно коло на плеј-оф позицији. Престон је посустао, али је са 60 бодова и даље у игри за бараж. Само ће његови нападачи морати да подесе нишанске справе у завршници Чемпионшипа.  

ЕНГЛЕСКА 2 - 40. коло

Понедељак
Престон - Дерби 0:1 (0:0)
/Лоренс 53/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар