Čempionšip: Golmane, zašto si sklonio ruke?!

Derbi stigao do važnog trijumfa na gostovanju u Prestonu zahvljujući kiksu domaćeg čuvara mreže!

Fudbal 02.04.2018 | 18:00
Čempionšip: Golmane, zašto si sklonio ruke?!
Uskršnji ponedeljak na Ostrvu protiče u znaku fudbala, a već je odigran i prvi meč današnjeg programa u Čempionšipu. Termin u vreme ručka obeležio je derbi ekipa koje pretenduju na plasman plej-of, a gostujući Derbi Kautni bio je bolji od Prestona - 1:0.

Ovnovi su pokorili čuveni Dipdejl lepim pogotkom Toma Lorensa iz slobodnog udarca u 53. minutu, mada mu je i golman domaćih Maksvel poprilično pomogao trapavom intervencijom posle koje je lopta završila u mreži. Zašto je sklonio ruke i trapavo intervenisao pitaće ga verovatno i trener.

Bila je to kazna za fudbalere Prestona koji su u prvom poluvremenu bili bolji, ali su propustili šansu da dođu do prednosti. Najbolju priliku verovatno na celom na meču za ekipu Aleksa Nila propustio je IracAlen Braun koji je promašio penal u 37. minutu. 

Preston je probao u finišu da se dokopa boda, imao je dve dobre prilike, ali Pol Galaher i Bili Bodin nisu uspeli iz dobrih pozicija da matiraju iskusnog golmana Skota Karsona.

Derbi se odbranio na kraju i posle minimalne pobede obezbedio još jedno kolo na plej-of poziciji. Preston je posustao, ali je sa 60 bodova i dalje u igri za baraž. Samo će njegovi napadači morati da podese nišanske sprave u završnici Čempionšipa.  

ENGLESKA 2 - 40. kolo

Ponedeljak
Preston - Derbi 0:1 (0:0)
/Lorens 53/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar