Бијељина: “Април – мјесец чистоће”

Садњом платана на тргу у Бијељини данас је почела традиционална акција "Април - мјесец чистоће", током које ће у граду бити одржане многе активности за очување животне средине.

Република Српска 02.04.2018 | 17:15
Бијељина: “Април – мјесец чистоће”
Начелник Одјељења комуналне полиције Ратомир Драганић најавио је да ће током ове акције бити уклоњено 13 дивљих депонија комуналног отпада и 13 депонија са грађевинским отпадом. Он је истакао да су се ове године у акцију укључиле многе невладине организације, спортски клубови, школе и градске установе и предузећа.

Драганић је најавио оштрије мјере за грађане који возилима уништавају зелене површине у граду, за шта су само данас издата три прекршајна нелога.

У сриједу, 4. априла, на централном градском тргу биће одржана акција "Нећу кесу-имам цегер" у којој ће дјеца дијелити суграђанима платнене цегере у замјену за донесене пластичне кесе, као и пропагандни материјал о штетности пластичних кеса.



Грађанима који одбаце пластичне кесе волонтери Удружења за промоцију образовања Рома "Отахарин" ће 16. априла дијелити цвијеће у саксијама, док ће ученици Техничке школе "Михајло Пупин" и Гимназије "Филип Вишњић" 18. априла поставити кућице за птице на дрвећу у двориштима основних и средњих школа у граду.

Удружење за заштиту животиња "Аска" ће 23. априла на тргу одржати акцију удомљавања паса под слоганом "Ја нисам луталица, ја сам одбачен од људи", а прикупљаће и новац за лијечење и стерилизацију паса луталица о којима се брину дуже од три мјесеца, од како у Бијељини не ради азил.

Међу многим акцијама је и чишћење дворишта у домаћинствима у којима живе старија лица, сађење нових дрвореда, прање градских улица, те одвоз кабастог отпада, а предвиђено је и чишћење канала Дашница који протиче кроз Бијељину.

Акција “Април – мјесец чистоће” у Бијељини најављена је првим од два џингла у коме се појављује радник бијељинског АД “Комуналац”, некадашњи одборник у градској скупштини и пјесник Божо Божић, који позива суграђане да подрже кампању и учине град чистијим.



БН телевизија

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Семберко

02.04.2018 16:01

Било би вам паметније да прођете поред тзв Еко депоније и видите "Мићино брдо" од смећа које се депонује на старој депонији. А ускоро поново креће смрад са тзв Еко депоније тако да ћемо и овога љета затварати прозоре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Село

02.04.2018 16:19

Драги моји пријатељи одлицна акција и ја бих драго уцествовао ако имам 65год,али бас да допринесем колико толико и нетреба ме нико сликовават само да знам ко је надлезан на подруцју бијељине за искрено ЕКО заститу ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поаро

02.04.2018 17:29

Само лопатајте господо,само лопата,изборна година сад су сви вриједни.... Сецерна вуна у парку 2 марке,дворац марка пет минута.... Ко има двоје троје дјеце не смије у парк отици..... Само лопатајте...

Name

Возац

02.04.2018 18:59

Ок ова супља. ајде ви асфалтирајте ово пола града сто сте раскопали и сто тако дрзите. мјесецима, срам вас било. к'о да смо у Тадзикистану. не цекајте изборе са тим послом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Травелер

04.04.2018 17:50

Свака част на коментару....мислим да земља коју помињете није заслузила поредјење. Сви су у бољем стању од нас. Од тендера које сами себи намјештају нико од градјана нема користи. Станујем на том.подручју и знам да ми је ауто другачије "звучао" прије почетка радова и сада, је нажалост у токх дана придјем том дионицом бар 5 пута. Отпадоше точкови од рупа и ауто не прљав стално...

Name

Страјо

02.04.2018 19:10

Божи свака част! Човјек за примјер...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Који Цовјек

02.04.2018 20:34

На кога мислис?Ако мислимо на истог кази ми какве везе он има са пословима које сад обавља?

Name

Деба

03.04.2018 15:39

Ајд и ја цу мало помоци па цу доци ноцас да погнојим природним гнојивом ове платане да боље крену расти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.04.2018 20:50

Хахаххахааххахаха