Bijeljina: “April – mjesec čistoće”

Sadnjom platana na trgu u Bijeljini danas je počela tradicionalna akcija "April - mjesec čistoće", tokom koje će u gradu biti održane mnoge aktivnosti za očuvanje životne sredine.

Republika Srpska 02.04.2018 | 17:15
Bijeljina: “April – mjesec čistoće”
Načelnik Odjeljenja komunalne policije Ratomir Draganić najavio je da će tokom ove akcije biti uklonjeno 13 divljih deponija komunalnog otpada i 13 deponija sa građevinskim otpadom. On je istakao da su se ove godine u akciju uključile mnoge nevladine organizacije, sportski klubovi, škole i gradske ustanove i preduzeća.

Draganić je najavio oštrije mjere za građane koji vozilima uništavaju zelene površine u gradu, za šta su samo danas izdata tri prekršajna neloga.

U srijedu, 4. aprila, na centralnom gradskom trgu biće održana akcija "Neću kesu-imam ceger" u kojoj će djeca dijeliti sugrađanima platnene cegere u zamjenu za donesene plastične kese, kao i propagandni materijal o štetnosti plastičnih kesa.



Građanima koji odbace plastične kese volonteri Udruženja za promociju obrazovanja Roma "Otaharin" će 16. aprila dijeliti cvijeće u saksijama, dok će učenici Tehničke škole "Mihajlo Pupin" i Gimnazije "Filip Višnjić" 18. aprila postaviti kućice za ptice na drveću u dvorištima osnovnih i srednjih škola u gradu.

Udruženje za zaštitu životinja "Aska" će 23. aprila na trgu održati akciju udomljavanja pasa pod sloganom "Ja nisam lutalica, ja sam odbačen od ljudi", a prikupljaće i novac za liječenje i sterilizaciju pasa lutalica o kojima se brinu duže od tri mjeseca, od kako u Bijeljini ne radi azil.

Među mnogim akcijama je i čišćenje dvorišta u domaćinstvima u kojima žive starija lica, sađenje novih drvoreda, pranje gradskih ulica, te odvoz kabastog otpada, a predviđeno je i čišćenje kanala Dašnica koji protiče kroz Bijeljinu.

Akcija “April – mjesec čistoće” u Bijeljini najavljena je prvim od dva džingla u kome se pojavljuje radnik bijeljinskog AD “Komunalac”, nekadašnji odbornik u gradskoj skupštini i pjesnik Božo Božić, koji poziva sugrađane da podrže kampanju i učine grad čistijim.



BN televizija

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Semberko

02.04.2018 16:01

Bilo bi vam pametnije da prođete pored tzv Eko deponije i vidite "Mićino brdo" od smeća koje se deponuje na staroj deponiji. A uskoro ponovo kreće smrad sa tzv Eko deponije tako da ćemo i ovoga ljeta zatvarati prozore.

ODGOVORITE
Name

Selo

02.04.2018 16:19

Dragi moji prijatelji odlicna akcija i ja bih drago ucestvovao ako imam 65god,ali bas da doprinesem koliko toliko i netreba me niko slikovavat samo da znam ko je nadlezan na podrucju bijeljine za iskreno EKO zastitu ?

ODGOVORITE
Name

Poaro

02.04.2018 17:29

Samo lopatajte gospodo,samo lopata,izborna godina sad su svi vrijedni.... Secerna vuna u parku 2 marke,dvorac marka pet minuta.... Ko ima dvoje troje djece ne smije u park otici..... Samo lopatajte...

Name

Vozac

02.04.2018 18:59

Ok ova suplja. ajde vi asfaltirajte ovo pola grada sto ste raskopali i sto tako drzite. mjesecima, sram vas bilo. k'o da smo u Tadzikistanu. ne cekajte izbore sa tim poslom.

ODGOVORITE
Name

Traveler

04.04.2018 17:50

Svaka čast na komentaru....mislim da zemlja koju pominjete nije zasluzila poredjenje. Svi su u boljem stanju od nas. Od tendera koje sami sebi namještaju niko od gradjana nema koristi. Stanujem na tom.području i znam da mi je auto drugačije "zvučao" prije početka radova i sada, je nažalost u tokh dana pridjem tom dionicom bar 5 puta. Otpadoše točkovi od rupa i auto ne prljav stalno...

Name

Strajo

02.04.2018 19:10

Boži svaka čast! Čovjek za primjer...

ODGOVORITE
Name

Koji Covjek

02.04.2018 20:34

Na koga mislis?Ako mislimo na istog kazi mi kakve veze on ima sa poslovima koje sad obavlja?

Name

Deba

03.04.2018 15:39

Ajd i ja cu malo pomoci pa cu doci nocas da pognojim prirodnim gnojivom ove platane da bolje krenu rasti

ODGOVORITE
Name

Re

03.04.2018 20:50

Hahahhahaahhahaha