Званично: Радоњић води Бајерн, циљ - Евролига!

Баварски клуб потврдио да је некадашњи тренер Црвене звезде наследио Сашу Ђорђевића.  Бивши тренер Црвене звезде Дејан Радоњић предводиће кошаркаше Бајерна до краја сезоне, објавио је клуб на друштвеним мрежама.

Кошарка 02.04.2018 | 17:45
Званично: Радоњић води Бајерн, циљ - Евролига!
Дејан Радоњић је нови тренер Бајерна!

Црногорски стручњак наследио је Сашу Ђорђевића и потписао уговор са минхенским клубом до краја сезоне, са опцијом продужетка на још годину дана, званично је саопштено на клупском сајту.

Некадашњи тренер Црвене звезде дебитоваће на клупи Бајерна у среду против Улма (20.30) и покушати да размрда екипу која је пала након елиминације у полуфиналу Еврокупа.

"Једва чекам да почнем да радим", казао је Радоњић за званични сајт и додао:

"Наравно, било је неких опција претходних месеци, али за овакав изазов нисам морао дуго да размишљам, све се брзо догодило. Овај тим је изгубио четири меча заредом, у последњој је примио 100 поена, и то не сме да се дешава, гледаћемо да поправимо дефанзиво за шта има времена до плеј-офа. Циљ је да освојимо титулу!"

Радоњић ће у Минхену поново сарађивати са некадашњим играчима из Црвене звезде Стефаном Јовићем и Маиком Цирбесом који су били "осовина" у сезони 2015/16.

Спортски директор Данијеле Бајези који је обавио прве разговоре са Радоњићем истакао је да се ради о одличном тренеру са евролигашким искуством, док је генерални Марко Пешић навео да је он права опција за њих.

"Дуго знам Дејана Радоњића и знамо како ради, с планом и јасном структуром, увек је добро припремљен. Знамо и да су неки наши играчи већ сарађивали са њим и срећни смо што смо нашли овако идеално решење у овом моменту", казао је Пешић.

Радоњић ће према споразуму са Бајерном имати опцију продужетка уговор на још годину дана.

Он је у Бајерну заменио Александра Ђорђевића. Селектор Србије је добио отказ после три узастопна пораза и испадања у полуфиналу Еврокупа од Дарушафаке, иако је три месеца пре тога бележио одличне резултате и освојио је Куп Немачке.

"Не могу да дочекам да радим у Бајерну. Последњих неколико месеци било је заинтересованих клубова, али нисам размишљао чим сам добио позив Бајерна. Циљ је титула шампиона Немачке", рекао је Радоњић, пред деби у среду против Улма.

Радоњић је тренер са највише утакмица у Црвеној звезди, од 2013. до јуна 2017. године освојио је по три титуле првака Србије, АБА лиге и Купа Радивоја Кораћа, али и водио екипу до четвртфинала Евролиге.

Њега је прошле године на клупи црвено-белих наследио Душан Алимпијевић.

Дејан Радоњић је најтрофејнији тренер у историји Црвене звезде коју је водио три и по сезоне и с њом је освојио 9 трофеја. Водио је и Будућност до шест титула и шест купова у Црној Гори.

Бајерн је и даље лидер Бундес лиге са скором 23-3, али је везао два пораза и опасно им се примакла Алба која има исти скор, али меч више. Победник немачког првенства добија место у Евролиги наредне сезоне, а бранилац трофеја Бамберг игра лоше и тек је седми.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар