Zvanično: Radonjić vodi Bajern, cilj - Evroliga!

Bavarski klub potvrdio da je nekadašnji trener Crvene zvezde nasledio Sašu Đorđevića.  Bivši trener Crvene zvezde Dejan Radonjić predvodiće košarkaše Bajerna do kraja sezone, objavio je klub na društvenim mrežama.

Košarka 02.04.2018 | 17:45
Zvanično: Radonjić vodi Bajern, cilj - Evroliga!
Dejan Radonjić je novi trener Bajerna!

Crnogorski stručnjak nasledio je Sašu Đorđevića i potpisao ugovor sa minhenskim klubom do kraja sezone, sa opcijom produžetka na još godinu dana, zvanično je saopšteno na klupskom sajtu.

Nekadašnji trener Crvene zvezde debitovaće na klupi Bajerna u sredu protiv Ulma (20.30) i pokušati da razmrda ekipu koja je pala nakon eliminacije u polufinalu Evrokupa.

"Jedva čekam da počnem da radim", kazao je Radonjić za zvanični sajt i dodao:

"Naravno, bilo je nekih opcija prethodnih meseci, ali za ovakav izazov nisam morao dugo da razmišljam, sve se brzo dogodilo. Ovaj tim je izgubio četiri meča zaredom, u poslednjoj je primio 100 poena, i to ne sme da se dešava, gledaćemo da popravimo defanzivo za šta ima vremena do plej-ofa. Cilj je da osvojimo titulu!"

Radonjić će u Minhenu ponovo sarađivati sa nekadašnjim igračima iz Crvene zvezde Stefanom Jovićem i Maikom Cirbesom koji su bili "osovina" u sezoni 2015/16.

Sportski direktor Danijele Bajezi koji je obavio prve razgovore sa Radonjićem istakao je da se radi o odličnom treneru sa evroligaškim iskustvom, dok je generalni Marko Pešić naveo da je on prava opcija za njih.

"Dugo znam Dejana Radonjića i znamo kako radi, s planom i jasnom strukturom, uvek je dobro pripremljen. Znamo i da su neki naši igrači već sarađivali sa njim i srećni smo što smo našli ovako idealno rešenje u ovom momentu", kazao je Pešić.

Radonjić će prema sporazumu sa Bajernom imati opciju produžetka ugovor na još godinu dana.

On je u Bajernu zamenio Aleksandra Đorđevića. Selektor Srbije je dobio otkaz posle tri uzastopna poraza i ispadanja u polufinalu Evrokupa od Darušafake, iako je tri meseca pre toga beležio odlične rezultate i osvojio je Kup Nemačke.

"Ne mogu da dočekam da radim u Bajernu. Poslednjih nekoliko meseci bilo je zainteresovanih klubova, ali nisam razmišljao čim sam dobio poziv Bajerna. Cilj je titula šampiona Nemačke", rekao je Radonjić, pred debi u sredu protiv Ulma.

Radonjić je trener sa najviše utakmica u Crvenoj zvezdi, od 2013. do juna 2017. godine osvojio je po tri titule prvaka Srbije, ABA lige i Kupa Radivoja Koraća, ali i vodio ekipu do četvrtfinala Evrolige.

Njega je prošle godine na klupi crveno-belih nasledio Dušan Alimpijević.

Dejan Radonjić je najtrofejniji trener u istoriji Crvene zvezde koju je vodio tri i po sezone i s njom je osvojio 9 trofeja. Vodio je i Budućnost do šest titula i šest kupova u Crnoj Gori.

Bajern je i dalje lider Bundes lige sa skorom 23-3, ali je vezao dva poraza i opasno im se primakla Alba koja ima isti skor, ali meč više. Pobednik nemačkog prvenstva dobija mesto u Evroligi naredne sezone, a branilac trofeja Bamberg igra loše i tek je sedmi.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar