Спавајте на лијевом боку!

Доказано је да је положај у сну на левом боку најздравији због рада срца, лимфне дренаже, панкреаса, варења, уклањања токсина.

Здравље 02.04.2018 | 15:33
Спавајте на лијевом боку!
АКО сте мислили да је најбољи положај за спавање онај који је вама најудобнији варате се, изузев ако и иначе спавате на левој страни тела. Наиме, доказано је да је положај у сну на левом боку најздравији. Зашто?

Рад срца
Спавањем на левом боку се олакшава целокупан срчани рад, с обзиром на то да се главна артерија кроз коју се транспортује крв кроз организам анатомски повија улево.

Лимфна дренажа
Кроз лимфни систем се транспортују штетне материје дуж леве стране људског тела. Стога је спавање на левом боку далеко повољније за бржу дренажу.

Панкреас
Анатомски желудац се налази на левој страни абдомена. Спавањем на десној страни тела, желудац се поставља у неповољан положај у ком врши притисак на панкреас реметећи његово оптимално функционисање.

Варење
Уколико спавате на левој страни тела, спречавате преливање желудачне киселине у езофагус чији је излаз позициониран на десној страни желуца. На овај начин сва киселина се задржава у желуцу, па је и само варење олакшано.

Уклањање токсина
Токсини људског тела се обрађују у слезини која се такође налази на левој страни стомака. Спавањем на левом боку транспорт токсина је олакшан, њихово уклањање у слезини убрзано, а овом органу обезбеђено више времена за опоравак.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар