ТУР: Галата чува 1. мјесто! Пао је и Трабзон!

Е то су појачања која вреди платити! Гомис + Фегули, решена је енигма с Црног мора! Галатасарај одговорио на притисак Башакшехира.  Гол сезоне у Турској: Јурај Куцка - с центра у рашље! Спектакуларан гол Словака против Галатасараја.

Фудбал 02.04.2018 | 12:00
ТУР: Галата чува 1. мјесто! Пао је и Трабзон!
Луда шампионска трка у Турској се наставља у истом ритму и после овог викенда. Галатасарај је одговорио на победу Башакшехира у Ахисару и после неколико сати се вратио на прво место. Опет имају бод више од градског ривала са којим се састају за две недеље.

У дербију кола Галата је лакше него што се очекивала славила против Трабзона головима летошњих појачања Бафетимбија Гомиса и Софијана Фегулија - 2:1. Скупоцене летње аквизиције се заиста исплаћују и постају превага у борби за титулу.

Мада се мора признати и да их је Трабзон лепо частио. Галатасарај је оба гола постигао после кардфиналниг хрешака гостујућих фудбалера. Али поклону се у зубе не гледа... Трабзон је тежак ривал против којег је битан резултат, а не естетика. Уосталом, ривал са Црног мора је био у серији од три победе над Галатом и у последње време је прилично дигао форму.

Поечтак је наговестио коначан епилог. Гостујуће крило Омур је у седмом минуту катастрофално погрешио, изгубио лопту на 20 метара од свог гола и Маријано је пронашао Фегулија на другој стативи који је умакао пажњи Трабзонових дефанзиваца.

И таман када је гостујући тренер у другом полувремену наредио офанзиву и Бураку Јилмазуприкључио другог нападача Дамеа Ндојеа, уследио је нови ударац Галатасараја. Катастрофално је погрешио дефанзивац Октај  Јокуслу, дозволио да му Гомис узме лопти и изађе сам на голмана. Први стрелац лиге је лепо боцнуо преко голмана и решио питање победника. Био му је то 26. првенствени гол ове сезоне!

Мајсторски гол Јураја Куцке у 92. минуту с центра је био слаба утеха за Трабзон... 

Већ је све било готово... Галатасарај је водио 2:0, играо се други од три минута надокнаде, а арбитар је досудио фаул за Трабзон на средини терена... Ништа није мирисало на узбуђење.

А онда потез утакмице! Ма потез сезоне у Турској!

Трабзонов везиста Јурај Куцка је приметио да је голман Муслера истрчао. Брзо се докопао лопте и са центра испалио пројектил ка голу Галатасараја. Чак је Муслера стигао и да се врати на гол, али је Словак погодио под само пречку. Тачније, у рашље!

Фатих Терим се кисело насмејао, а Галатини навијачи су аплаузима наградили феноменалан потез Јураја Куцке.

ТУРСКА 1 - 27. коло

Петак

Сивас - Кардемир 1:0 (0:0)
/Бифума 47/

Субота

Малатија - Генчлербирлиги 4:1 (1:1)
/Кара 33, Переира 70, Жилберто 81, 90+2 - Сесењон 9/

Анталија - Бурса 2:0 (1:0)
/Маикон 30, Када 72/

Бешикташ - Алања 1:0 (1:0)
/Талиска 29/

Недеља
Гецтепе - Касимпаша 0:2 (0:1)
/Сари 24, Трезеге 90+2/

Османли - Коња 0:0

Акхисар - Башакшехир 1:2 (1:0)
/Сержињо 13 - Елија 46, Вишћа 75/

Галатасрај - Трабзон 2:1 (1:0)
/Фегули 7, Гомис 60 - Куцка 90+2/

Понедељак

19.00: Кајзери - Фенербахче

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар