TUR: Galata čuva 1. mjesto! Pao je i Trabzon!

E to su pojačanja koja vredi platiti! Gomis + Feguli, rešena je enigma s Crnog mora! Galatasaraj odgovorio na pritisak Bašakšehira.  Gol sezone u Turskoj: Juraj Kucka - s centra u rašlje! Spektakularan gol Slovaka protiv Galatasaraja.

Fudbal 02.04.2018 | 12:00
TUR: Galata čuva 1. mjesto! Pao je i Trabzon!
Luda šampionska trka u Turskoj se nastavlja u istom ritmu i posle ovog vikenda. Galatasaraj je odgovorio na pobedu Bašakšehira u Ahisaru i posle nekoliko sati se vratio na prvo mesto. Opet imaju bod više od gradskog rivala sa kojim se sastaju za dve nedelje.

U derbiju kola Galata je lakše nego što se očekivala slavila protiv Trabzona golovima letošnjih pojačanja Bafetimbija Gomisa i Sofijana Fegulija - 2:1. Skupocene letnje akvizicije se zaista isplaćuju i postaju prevaga u borbi za titulu.

Mada se mora priznati i da ih je Trabzon lepo častio. Galatasaraj je oba gola postigao posle kardfinalnig hrešaka gostujućih fudbalera. Ali poklonu se u zube ne gleda... Trabzon je težak rival protiv kojeg je bitan rezultat, a ne estetika. Uostalom, rival sa Crnog mora je bio u seriji od tri pobede nad Galatom i u poslednje vreme je prilično digao formu.

Poečtak je nagovestio konačan epilog. Gostujuće krilo Omur je u sedmom minutu katastrofalno pogrešio, izgubio loptu na 20 metara od svog gola i Marijano je pronašao Fegulija na drugoj stativi koji je umakao pažnji Trabzonovih defanzivaca.

I taman kada je gostujući trener u drugom poluvremenu naredio ofanzivu i Buraku Jilmazupriključio drugog napadača Damea Ndojea, usledio je novi udarac Galatasaraja. Katastrofalno je pogrešio defanzivac Oktaj  Jokuslu, dozvolio da mu Gomis uzme lopti i izađe sam na golmana. Prvi strelac lige je lepo bocnuo preko golmana i rešio pitanje pobednika. Bio mu je to 26. prvenstveni gol ove sezone!

Majstorski gol Juraja Kucke u 92. minutu s centra je bio slaba uteha za Trabzon... 

Već je sve bilo gotovo... Galatasaraj je vodio 2:0, igrao se drugi od tri minuta nadoknade, a arbitar je dosudio faul za Trabzon na sredini terena... Ništa nije mirisalo na uzbuđenje.

A onda potez utakmice! Ma potez sezone u Turskoj!

Trabzonov vezista Juraj Kucka je primetio da je golman Muslera istrčao. Brzo se dokopao lopte i sa centra ispalio projektil ka golu Galatasaraja. Čak je Muslera stigao i da se vrati na gol, ali je Slovak pogodio pod samo prečku. Tačnije, u rašlje!

Fatih Terim se kiselo nasmejao, a Galatini navijači su aplauzima nagradili fenomenalan potez Juraja Kucke.

TURSKA 1 - 27. kolo

Petak

Sivas - Kardemir 1:0 (0:0)
/Bifuma 47/

Subota

Malatija - Genčlerbirligi 4:1 (1:1)
/Kara 33, Pereira 70, Žilberto 81, 90+2 - Sesenjon 9/

Antalija - Bursa 2:0 (1:0)
/Maikon 30, Kada 72/

Bešiktaš - Alanja 1:0 (1:0)
/Taliska 29/

Nedelja
Gectepe - Kasimpaša 0:2 (0:1)
/Sari 24, Trezege 90+2/

Osmanli - Konja 0:0

Akhisar - Bašakšehir 1:2 (1:0)
/Seržinjo 13 - Elija 46, Višća 75/

Galatasraj - Trabzon 2:1 (1:0)
/Feguli 7, Gomis 60 - Kucka 90+2/

Ponedeljak

19.00: Kajzeri - Fenerbahče

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar