ШПА: Атлетико смањио заостатак, Дмитровић сачувао мрежу!

Фудбалери Атлетико Мадрида победили су Депортиво ла Коруњу са 1:0, у 30. колу ЛаЛиге.  Споран пенал држи Депортиво у блату, стојеће овације за Чоловог новог десног бека! Кевин Гамеиро пресудио гостима из Галиција.  Пенал наде за Малагу. . . Дмитровићу мирна мрежа у локалном дербију! Реал Сосиједад зауставио пад.

Фудбал 02.04.2018 | 11:45
ШПА: Атлетико смањио заостатак, Дмитровић сачувао мрежу!
Изабраници Дијега Симеонеа остварили су 20. победу у шампионату, док је Депортиво претрпео 18. пораз и имају велике шансе да испадну из лиге.

Гол којим су Мадриђани дошли до тријумфа постигао је Кевин Гамеиро у 34. минуту из пенала.

Атлетико је овом победом дошао до 67 бода и имају девет мање од првопласиране Барселоне, а четири више од трећег Реал Мадрида. 

Раније у току дана Малага је савладала Виљареал са 1:0, а победоносни гол постигао је Кастро у 37. минуту, док су Еибар и Реал Сосиједад одиграли без голова. 

Рукавина није улазио у игру за Виљареал, док Дмитровић сачувао мрежиу против Баска. 

Депортиву гори под ногама, Атлетику је баш свеједно. Јесте, било би лепо сезону завршити испред Реала, али суштински - свеједно. Јорганџије ће и следеће сезоне играти у Лиги шампиона и вероватно ће више пажње посветити напорима да опет пригрле пехар Лиге европе но што ће бринути о томе да ли ће бити други, трећи или четврти на табели Примере. Или би бар било тако у већини клубова. Атлетико није као већина клубова. Недовољно велик као Реал или Барселона да добија са пола гаса. А опет превелики да би себи дозволили да не добијају утакмице које морају. Против Депортива је дужност испуњена - минималац који ће више заболети све у Коруњи, но што ће га славити они у Мадриду.

Мада, било је и вечерас неких детаља који ће загриженим навијачима Атлетика остати у сећању. Под број један, ту мислимо на деби 19-годишњег Карлоса Исака. У одсуству Шимеа Врсаљка и Хуанфранаморао је Дијего Симеоне да гурне члана Атлетиковог младог тима у ватру. Било је ту наравно понеких проблема, али је публика на Ванда Метрополитано стадиону Исака испратила стојећим овацијама док је излазио из игре.

Заменио га је - Дијего Коста што вероватно најбоље осликава колико је Мадриђанима било стало да савладају Депортиво. Испоставило се да су сав посао завршили још у 34. минуту када је Кевин Гамеиро погодио са пенала постигавши свој шести лигашки гол у сезони.

Биће још приче о том пеналу. Изнудио га је Саул Њигез, вукао га је Педро Москера за дрес. Вукао јесте, али барем ако је за судити по театралности Сауловог пада - није ту баш било толико интензитета и могли би у Коруњи да се пожале на судијску неправду. Само, то им неће помоћи да сачувају статус прволигаша. Сигурна зона све је даље.

После три и по месеца, први пут у овој години - Малага је победила! Чудо невиђено на Росаледи, пао је Виљареал - 1:0.

Ипак, чини се да је дуго чекана победа касно дошла. Малага остаје на 11 бодова од сигурне луке, и даље је прикуцана за дно табеле. Овај исход је нанео више штете Жутој подморници, него што је донео користи Андалужанима. Виљареалу се компликују шнасе да се опет пласира у Лигу Европе...

Није било много шанси и лепог фудбала у Малаги, али се мора истаћи да је домаћи тим заслужио победу. Макар због сјајног нападача Дијега Ролана који је био убедљиво најбољи на терену и после чијег слалома у 37. минуту је Асенхо скривио пенал. Ветеран Ћори Кастро је био сигуран са беле тачке, а до краја меча је Ролан имао још неколико добрих потеза и био близу постизања гола. Виљареал је потпуно разочарао...

У малом локалном дербију Баскије, Еибар и Реал Сосиједад су разочарали навијаче - 0:0. Задовољан код домаћих може да буде наш Марко Дмитровић који је сачувао мрежу мирном, док код гостију сви могу да буду задовољни. Тренер Иманол Алгуасил је дебитовао ремијем и макар прекинуо тренд лоших резултата. А чак и да је Реал Сосиједад у бољој форми, бод на Ипуруи никада није лоша опција.

По шансама су оба тима била изједначена, али у последњих пола сата се видело да обема екипама одговара сигуран бод.

ЛаЛига 30. коло:

Еспањол – Алавес 0:0

Леганес – Валенсија 0:1 (0:0)
Родриго 62

Еибар – Реал Сосиједад 0:0

Малага – Виљареал 1:0 (1:0)
Кастро 37

Ат. Мадрид – Депортиво 1:0 (1:0)
Гамеиро 34 

понедељак:

21.00 Хетафе – Бетис 

субота:

Севиља – Барселона 2:2
(Васкес 36, Муриел 50 - Суарес 88, Меси 89)

Лас Палмас – Реал Мадрид 0:3
(Бејл 26, 51 п, Бензема 39 п)

Атлетик Билбао – Селта 1:1
(Нуњес 55 - Мендес 91)

Ђирона – Леванте 1:1
(Гранели 54 - Моралес 68)

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар