ŠPA: Atletiko smanjio zaostatak, Dmitrović sačuvao mrežu!

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su Deportivo la Korunju sa 1:0, u 30. kolu LaLige.  Sporan penal drži Deportivo u blatu, stojeće ovacije za Čolovog novog desnog beka! Kevin Gameiro presudio gostima iz Galicija.  Penal nade za Malagu. . . Dmitroviću mirna mreža u lokalnom derbiju! Real Sosijedad zaustavio pad.

Fudbal 02.04.2018 | 11:45
ŠPA: Atletiko smanjio zaostatak, Dmitrović sačuvao mrežu!
Izabranici Dijega Simeonea ostvarili su 20. pobedu u šampionatu, dok je Deportivo pretrpeo 18. poraz i imaju velike šanse da ispadnu iz lige.

Gol kojim su Madriđani došli do trijumfa postigao je Kevin Gameiro u 34. minutu iz penala.

Atletiko je ovom pobedom došao do 67 boda i imaju devet manje od prvoplasirane Barselone, a četiri više od trećeg Real Madrida. 

Ranije u toku dana Malaga je savladala Viljareal sa 1:0, a pobedonosni gol postigao je Kastro u 37. minutu, dok su Eibar i Real Sosijedad odigrali bez golova. 

Rukavina nije ulazio u igru za Viljareal, dok Dmitrović sačuvao mrežiu protiv Baska. 

Deportivu gori pod nogama, Atletiku je baš svejedno. Jeste, bilo bi lepo sezonu završiti ispred Reala, ali suštinski - svejedno. Jorgandžije će i sledeće sezone igrati u Ligi šampiona i verovatno će više pažnje posvetiti naporima da opet prigrle pehar Lige evrope no što će brinuti o tome da li će biti drugi, treći ili četvrti na tabeli Primere. Ili bi bar bilo tako u većini klubova. Atletiko nije kao većina klubova. Nedovoljno velik kao Real ili Barselona da dobija sa pola gasa. A opet preveliki da bi sebi dozvolili da ne dobijaju utakmice koje moraju. Protiv Deportiva je dužnost ispunjena - minimalac koji će više zaboleti sve u Korunji, no što će ga slaviti oni u Madridu.

Mada, bilo je i večeras nekih detalja koji će zagriženim navijačima Atletika ostati u sećanju. Pod broj jedan, tu mislimo na debi 19-godišnjeg Karlosa Isaka. U odsustvu Šimea Vrsaljka i Huanfranamorao je Dijego Simeone da gurne člana Atletikovog mladog tima u vatru. Bilo je tu naravno ponekih problema, ali je publika na Vanda Metropolitano stadionu Isaka ispratila stojećim ovacijama dok je izlazio iz igre.

Zamenio ga je - Dijego Kosta što verovatno najbolje oslikava koliko je Madriđanima bilo stalo da savladaju Deportivo. Ispostavilo se da su sav posao završili još u 34. minutu kada je Kevin Gameiro pogodio sa penala postigavši svoj šesti ligaški gol u sezoni.

Biće još priče o tom penalu. Iznudio ga je Saul Njigez, vukao ga je Pedro Moskera za dres. Vukao jeste, ali barem ako je za suditi po teatralnosti Saulovog pada - nije tu baš bilo toliko intenziteta i mogli bi u Korunji da se požale na sudijsku nepravdu. Samo, to im neće pomoći da sačuvaju status prvoligaša. Sigurna zona sve je dalje.

Posle tri i po meseca, prvi put u ovoj godini - Malaga je pobedila! Čudo neviđeno na Rosaledi, pao je Viljareal - 1:0.

Ipak, čini se da je dugo čekana pobeda kasno došla. Malaga ostaje na 11 bodova od sigurne luke, i dalje je prikucana za dno tabele. Ovaj ishod je naneo više štete Žutoj podmornici, nego što je doneo koristi Andalužanima. Viljarealu se komplikuju šnase da se opet plasira u Ligu Evrope...

Nije bilo mnogo šansi i lepog fudbala u Malagi, ali se mora istaći da je domaći tim zaslužio pobedu. Makar zbog sjajnog napadača Dijega Rolana koji je bio ubedljivo najbolji na terenu i posle čijeg slaloma u 37. minutu je Asenho skrivio penal. Veteran Ćori Kastro je bio siguran sa bele tačke, a do kraja meča je Rolan imao još nekoliko dobrih poteza i bio blizu postizanja gola. Viljareal je potpuno razočarao...

U malom lokalnom derbiju Baskije, Eibar i Real Sosijedad su razočarali navijače - 0:0. Zadovoljan kod domaćih može da bude naš Marko Dmitrović koji je sačuvao mrežu mirnom, dok kod gostiju svi mogu da budu zadovoljni. Trener Imanol Alguasil je debitovao remijem i makar prekinuo trend loših rezultata. A čak i da je Real Sosijedad u boljoj formi, bod na Ipurui nikada nije loša opcija.

Po šansama su oba tima bila izjednačena, ali u poslednjih pola sata se videlo da obema ekipama odgovara siguran bod.

LaLiga 30. kolo:

Espanjol – Alaves 0:0

Leganes – Valensija 0:1 (0:0)
Rodrigo 62

Eibar – Real Sosijedad 0:0

Malaga – Viljareal 1:0 (1:0)
Kastro 37

At. Madrid – Deportivo 1:0 (1:0)
Gameiro 34 

ponedeljak:

21.00 Hetafe – Betis 

subota:

Sevilja – Barselona 2:2
(Vaskes 36, Muriel 50 - Suares 88, Mesi 89)

Las Palmas – Real Madrid 0:3
(Bejl 26, 51 p, Benzema 39 p)

Atletik Bilbao – Selta 1:1
(Nunjes 55 - Mendes 91)

Đirona – Levante 1:1
(Graneli 54 - Morales 68)

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar