ФРА: Лион у трци за ЛШ, Лил тоне!

Депај држи Лион у трци за Лигу шампиона! Фудбалери Лиона победили су Тулуз са 2:0, у 31. колу Лиге 1.  Лил тоне, нема га шта зауставити… Депај почистио Тулуз, борба за Лигу шампиона тек почиње! Важни бодови за екипу Бруна Женесија. Продужен ужасан низ резултата екипе Кристофа Готјеа.

Фудбал 02.04.2018 | 11:30
ФРА: Лион у трци за ЛШ, Лил тоне!
Пре седам година на крову Француске, као хит сезоне под вођством Рудија Гарсије, дуго озбиљно стабилан прволигаш, а данас главни кандидат за одлазак у нижи ранг. После данашњег пораза од још једног дављеника Амијена, делује да више ништа не може зауставити екипу Кристофа Готјеа на путу ка понору - 0:1 (0:0).

Лилу је данас пресудио Колумбијац Џон Мендоза, који мрежу домаћина погодио у 53. минуту. Амијен је пре овог кола био на само два бода удаљености од опасне зоне, а сада је на огромних пет, што му омогућава да мирно кује планове у самој завршници првенствене трке.

Испод црте је остала Троа, која је лагано на свом терену поражена од Нице (0:2), уз два поготка Плее. Изузетно убедљив био је Сент Етјен, који је буи неочекивано био силовит у Нанту (0:3), док је Монпеље на гостовању Каену показао због чега се налази на одличној петој позицији првенствене трке. Два поготка била су дело сјајног Ђованија Сија.

Највеће разочарање је Стразбур, који је ремизирао са фењерашем Мецом на свом терену, у утакмици са четири поготка и два црвена картона (2:2). Била је то идеална прилика за домаћина да себи обезбеди спокојну ситуацију пред финиш првенствене трке.

Фудбалери Лиона овим тријумфом остали су у трци за пласман у Лигу шампиона, пошто сада заостају само два бода за Марсејом и шест за Монаком.

Лион је до победе погурао Мемфис Депај који је голове постизао у 23. и 43. минуту.

Са друге стране, Тулуз се бори за опстанак у Лиги 1. На овом гостовању претрпели су 15. пораз и имају само бод више од Трое. 

У француском шампионату у горњем делу табеле све је решено – ПСЖ је 99 одсто шампион, а Монако, Марсеј и Лион ће ићи у Европу. Међутим када се ради о борби за останак, ствари су много занимљивије. 

Важну победу остварио је Амијен који је са 1:0 победио на гостовању Лил и тим тријумфом сада имају четири бода више првог тима испод црте. Са друге стране, Лил би могао да испадне из лиге, пошто се налазе у зони испадања. 

Такође, екипа која се налази у зони испадања је Троа која је пред домаћом публиком поражена од Нице са 2:0. Њима на резултат иде реми Стразбура и Меца, као и пораз Меца.

Лион је савладао слабашни Тулуз без већих проблема, па је екипа Бруна Женесија наставила потеру за трећепласираним Марсељом и стрпљиво чека његов кикс - 2:0 (2:0).

Играч утакмице био је сјајни Мемфис Депај, који је у потпуности учинио да се не осети изостанак повређеног Набила Фекира. Депај је први погодак постигао у 23. минуту, након сјајне реакције са ивице казненог простора, а други из најстроже казне у последњим тренуцима првог полувремена.

Домаћин је мало спустио гас у другом полуврмеену, па је морао да регује и Антони Лопез. Ипак, била је то идеалана прилика да португалски чувар мреже још јендом на великој сцени покаже изузетан квалитет.

Лиону на руку иде распоред, пошто следе мечеви са Мецом, Амијеном и Дижоном, а од тежих противника до краја сезоне ту је само Ница и то у последњем колу у Лиону.

Лига 1, 31. коло:

Генгам – Бордо 2:1 (0:0)
Греније 55, Диало 59 - Малком 80

Каен – Монпеље 1:3 (0:2)
Сантини 87 - Сио 21, 53, Скири 23

Лил – Амијен 0:1 (0:0)
Мендоса 53

Нант – С. Етјен 0:3 (0:1)
Дебуши 17, Кабела 54, 63

Страсбур – Мец 2:2 (1:1)
Баокен 17, Сека 80 - Ривијере 24, Моле 46

Троа – Ница 0:2 (0:1)
Плеа 16, 83

Лион – Тулуз 2:0 (2:0)
Депај 23, 43

среда:

18.45 Рен – Монако

петак:

Дижон – Марсеј 1:3 (0:1)
Чанг-Хун 73 - Жермен 36, Окампос 88, Паје 90+5

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар