FRA: Lion u trci za LŠ, Lil tone!

Depaj drži Lion u trci za Ligu šampiona! Fudbaleri Liona pobedili su Tuluz sa 2:0, u 31. kolu Lige 1.  Lil tone, nema ga šta zaustaviti… Depaj počistio Tuluz, borba za Ligu šampiona tek počinje! Važni bodovi za ekipu Bruna Ženesija. Produžen užasan niz rezultata ekipe Kristofa Gotjea.

Fudbal 02.04.2018 | 11:30
FRA: Lion u trci za LŠ, Lil tone!
Pre sedam godina na krovu Francuske, kao hit sezone pod vođstvom Rudija Garsije, dugo ozbiljno stabilan prvoligaš, a danas glavni kandidat za odlazak u niži rang. Posle današnjeg poraza od još jednog davljenika Amijena, deluje da više ništa ne može zaustaviti ekipu Kristofa Gotjea na putu ka ponoru - 0:1 (0:0).

Lilu je danas presudio Kolumbijac Džon Mendoza, koji mrežu domaćina pogodio u 53. minutu. Amijen je pre ovog kola bio na samo dva boda udaljenosti od opasne zone, a sada je na ogromnih pet, što mu omogućava da mirno kuje planove u samoj završnici prvenstvene trke.

Ispod crte je ostala Troa, koja je lagano na svom terenu poražena od Nice (0:2), uz dva pogotka Plee. Izuzetno ubedljiv bio je Sent Etjen, koji je bui neočekivano bio silovit u Nantu (0:3), dok je Monpelje na gostovanju Kaenu pokazao zbog čega se nalazi na odličnoj petoj poziciji prvenstvene trke. Dva pogotka bila su delo sjajnog Đovanija Sija.

Najveće razočaranje je Strazbur, koji je remizirao sa fenjerašem Mecom na svom terenu, u utakmici sa četiri pogotka i dva crvena kartona (2:2). Bila je to idealna prilika za domaćina da sebi obezbedi spokojnu situaciju pred finiš prvenstvene trke.

Fudbaleri Liona ovim trijumfom ostali su u trci za plasman u Ligu šampiona, pošto sada zaostaju samo dva boda za Marsejom i šest za Monakom.

Lion je do pobede pogurao Memfis Depaj koji je golove postizao u 23. i 43. minutu.

Sa druge strane, Tuluz se bori za opstanak u Ligi 1. Na ovom gostovanju pretrpeli su 15. poraz i imaju samo bod više od Troe. 

U francuskom šampionatu u gornjem delu tabele sve je rešeno – PSŽ je 99 odsto šampion, a Monako, Marsej i Lion će ići u Evropu. Međutim kada se radi o borbi za ostanak, stvari su mnogo zanimljivije. 

Važnu pobedu ostvario je Amijen koji je sa 1:0 pobedio na gostovanju Lil i tim trijumfom sada imaju četiri boda više prvog tima ispod crte. Sa druge strane, Lil bi mogao da ispadne iz lige, pošto se nalaze u zoni ispadanja. 

Takođe, ekipa koja se nalazi u zoni ispadanja je Troa koja je pred domaćom publikom poražena od Nice sa 2:0. Njima na rezultat ide remi Strazbura i Meca, kao i poraz Meca.

Lion je savladao slabašni Tuluz bez većih problema, pa je ekipa Bruna Ženesija nastavila poteru za trećeplasiranim Marseljom i strpljivo čeka njegov kiks - 2:0 (2:0).

Igrač utakmice bio je sjajni Memfis Depaj, koji je u potpunosti učinio da se ne oseti izostanak povređenog Nabila Fekira. Depaj je prvi pogodak postigao u 23. minutu, nakon sjajne reakcije sa ivice kaznenog prostora, a drugi iz najstrože kazne u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

Domaćin je malo spustio gas u drugom poluvrmeenu, pa je morao da reguje i Antoni Lopez. Ipak, bila je to idealana prilika da portugalski čuvar mreže još jendom na velikoj sceni pokaže izuzetan kvalitet.

Lionu na ruku ide raspored, pošto slede mečevi sa Mecom, Amijenom i Dižonom, a od težih protivnika do kraja sezone tu je samo Nica i to u poslednjem kolu u Lionu.

Liga 1, 31. kolo:

Gengam – Bordo 2:1 (0:0)
Grenije 55, Dialo 59 - Malkom 80

Kaen – Monpelje 1:3 (0:2)
Santini 87 - Sio 21, 53, Skiri 23

Lil – Amijen 0:1 (0:0)
Mendosa 53

Nant – S. Etjen 0:3 (0:1)
Debuši 17, Kabela 54, 63

Strasbur – Mec 2:2 (1:1)
Baoken 17, Seka 80 - Rivijere 24, Mole 46

Troa – Nica 0:2 (0:1)
Plea 16, 83

Lion – Tuluz 2:0 (2:0)
Depaj 23, 43

sreda:

18.45 Ren – Monako

petak:

Dižon – Marsej 1:3 (0:1)
Čang-Hun 73 - Žermen 36, Okampos 88, Paje 90+5

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar