Ф1 - Рикардо: Нови болиди су прешироки за претицање...!

Возач Ред Була Данијел Рикардо рекао је да су модерни болиди Формуле 1 прешироки, што отежава претицање током трка.

Остали спортови 06.04.2018 | 19:30
Ф1 - Рикардо: Нови болиди су прешироки за претицање...!
Откако су у Формули 1 2017. године уведени шири болиди, возачи теже претичу противнике, а у првој овогодишњој трци у Мелбурну, возачи су после првог круга имали само пет правих претицања, пренео је Аутоспорт.

"Са широким гумама и широким болидима, већ су нам узели много простора на стази. Тешко је пронаћи 'чист ваздух' и мислим да ће неке стазе трпети. Неће бити много (тркања). Мислим да су ужи болиди сјајни. Они су као мотоцикли, пошто увек има места са претицање", рекао је Рикардо. 

Аустралијски возач навео је да су верзије болида коришћене од 2009. до 2016. године погодак у погледу тркања и остварених резултата по кругу. 

"Били су спори за наше стандарде, али гледаоци углавном не примећују толику разлику. Али тркање... могао си да пратиш противника, могао си да претичеш. Што се тиче претицања, мислим да је болид из 2014. године био добар. По питању аеродинамике сада су болиди јачи, а што брже будемо ишли биће теже претицати и бити близу противника", рекао је Рикардо. 

Од ове сезоне у Формули 1 све екипе ће по возачу имати на располагању по три мотора. 

"Мислим да се много новца улаже без претераног разлога. Уз неке ствари аутомобилска индустрија може мало да научи. Много новца је потрошено на то да све постане толико техничко, а то не звучи добро. Вероватно су мотори добар почетак да се уштеди, али не знам. Сада имамо мање мотора. Отказали су нека тестирања због уштеде, а онда су сви изградили симулаторе који коштају милионе долара", рекао је Рикардо.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар