Србија мора да одлучи шта даље

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић позвао је међународну заједницу да се изјасни да ли жели Србију као партнера или као таоца лоших односа.

Србија 02.04.2018 | 10:26
Србија мора да одлучи шта даље
Он је истакао да ће Београд сачекати 20. април да се види да ли ће Приштина испунити своје обавезе из Бриселског споразума о заједници српских општина.

Дачић је за Телевизију "Пинк" рекао да ће Србија морати да одлучи шта даље, уколико Приштина не испуни своју дужност.

Он је оцијенио да је недавно хапшење и протеривање директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марка Ђурића са Косова и Метохије срамота за политичку сцену у Европи и за ЕУ.

Према његовим речима, кривица ЕУ је велика зато што је гарантовала реализацију свега договореног у Бриселу.

Он је нагласио да нема говора о томе да Србија призна независност Косова и Метохије и да дозволи да добије столицу у УН.

Дачић је рекао да се одувек залагао да се за косовско-метохијско питање "нађе компромисно решење које ће отклонити узроке због чега постоје конфликти".

"Нама није интерес да заоштравамо ситуацију, већ да буде мирна и да се спроведе Бриселски споразум", рекао је Дачић.

(Срна)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

какав споразум

02.04.2018 08:37

Србија треба само косово дати русима и путину на 99 година или на поклон ида видис посто муса дере јарца далице сипци смити помолити нос даље нецеим помоци ни застита амера а ердоган вец прети даце повуци признање косова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

02.04.2018 08:52

Ако су сви такви као ти договора нема.Вриједјас,анонимно,сигуран сам да си мали мис у стварности.

Name

Ре

02.04.2018 09:39

Србија треба Косово да да Русима ? Ет који глупани се роде И који одредјују судбину оних који су паметнији а у мањини. Вама треба укинут право гласа јер такви унисте све сто ваља. Гладсте за оне попут вас И зато нам је како нам је. Косово није Србско да Србија да неком тамо . До сада би И коњ схватио али ти И такви?

Name

кики

02.04.2018 10:11

Онда би Србија била Нагонокарабах...Русије ни у близини копненим путем а морским...немамо мора...јбг. Могли би нам само пакетице слати из авиона да не умремо од глади....оне конзерве сто су нам слали за врјеме поплама...моја мацка није хтјела да их једе...само оњуси и окрене се,

Name

Реално

02.04.2018 10:33

Како лудо понасање дати косово русима косово је давно призната дрзава ста висе тразите тразили сте гледај те дацицу спавај мирно нема појена на лазима.

Name

ТРН

02.04.2018 08:38

Засто непосаљате Дјурица на Косово он мозда мозе помоци....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

02.04.2018 10:21

Кад Марко попије воду из гејзира добија надљудске моћи и рјешава све проблеме!

Name

Ђорђе

02.04.2018 08:59

Најбоље за Србију би било да одлучи да даље иде без тебе и сличних теби. Порука: Милошевића разочарали страни партнери и Русија, Коштинуицу и Тадића разочарали страни партнери, Вучића разочарали страни партнери. Ето ти 30. година живота. Прође неки дан једна комшиница, већ у подмаклим годинама, све ове године гласала је увијек за наведени шљам, а почећа је као млада. Жали ми се да су јој неки у општини упропастили дан. Слушам и гледам и поштовања ради, било ми је срамота рећи, да је она са својим гласањем упропастила мени 30. година живота. Довиђења, свако добро и држите се, рекох јој, само толико....

ОДГОВОРИТЕ
Name

какав споразум

02.04.2018 10:07

Ајде попара кадаси тако паметан дојди у митровицу и дај договор под условом даси србин дате цујем пацес онда знати постyо муса дере јарца само треба косово дати русима и путину на поклон или унајмању руку на 99 година некајих бацуска пита за здравље и да видим хоцелим помоц амери тадакада рујо запрети свима бјезаце у мисију рупу нецесе смети помолити тјеснецеим бити проклетије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.04.2018 10:39

Грохотом се смијем која си ти будалетина. Кода је русима стало до вас, незамарај себе а ни нас овдје.Пс.узми један апаурин лаксе це ти бити.

Name

Ре

02.04.2018 10:44

Иди мало до школе просетај.Мозда има неки упис за оне који нису ишли кад треба. Вјероватно си у то вријеме кад је требало ићи у школу чувао стоку а мирисао си на шталу и свиње.