Srbija mora da odluči šta dalje

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić pozvao je međunarodnu zajednicu da se izjasni da li želi Srbiju kao partnera ili kao taoca loših odnosa.

Srbija 02.04.2018 | 10:26
Srbija mora da odluči šta dalje
On je istakao da će Beograd sačekati 20. april da se vidi da li će Priština ispuniti svoje obaveze iz Briselskog sporazuma o zajednici srpskih opština.

Dačić je za Televiziju "Pink" rekao da će Srbija morati da odluči šta dalje, ukoliko Priština ne ispuni svoju dužnost.

On je ocijenio da je nedavno hapšenje i proterivanje direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića sa Kosova i Metohije sramota za političku scenu u Evropi i za EU.

Prema njegovim rečima, krivica EU je velika zato što je garantovala realizaciju svega dogovorenog u Briselu.

On je naglasio da nema govora o tome da Srbija prizna nezavisnost Kosova i Metohije i da dozvoli da dobije stolicu u UN.

Dačić je rekao da se oduvek zalagao da se za kosovsko-metohijsko pitanje "nađe kompromisno rešenje koje će otkloniti uzroke zbog čega postoje konflikti".

"Nama nije interes da zaoštravamo situaciju, već da bude mirna i da se sprovede Briselski sporazum", rekao je Dačić.

(Srna)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

kakav sporazum

02.04.2018 08:37

Srbija treba samo kosovo dati rusima i putinu na 99 godina ili na poklon ida vidis posto musa dere jarca dalice sipci smiti pomoliti nos dalje neceim pomoci ni zastita amera a erdogan vec preti dace povuci priznanje kosova.

ODGOVORITE
Name

popara

02.04.2018 08:52

Ako su svi takvi kao ti dogovora nema.Vrijedjas,anonimno,siguran sam da si mali mis u stvarnosti.

Name

Re

02.04.2018 09:39

Srbija treba Kosovo da da Rusima ? Et koji glupani se rode I koji odredjuju sudbinu onih koji su pametniji a u manjini. Vama treba ukinut pravo glasa jer takvi uniste sve sto valja. Gladste za one poput vas I zato nam je kako nam je. Kosovo nije Srbsko da Srbija da nekom tamo . Do sada bi I konj shvatio ali ti I takvi?

Name

kiki

02.04.2018 10:11

Onda bi Srbija bila Nagonokarabah...Rusije ni u blizini kopnenim putem a morskim...nemamo mora...jbg. Mogli bi nam samo paketice slati iz aviona da ne umremo od gladi....one konzerve sto su nam slali za vrjeme poplama...moja macka nije htjela da ih jede...samo onjusi i okrene se,

Name

Realno

02.04.2018 10:33

Kako ludo ponasanje dati kosovo rusima kosovo je davno priznata drzava sta vise trazite trazili ste gledaj te dacicu spavaj mirno nema pojena na lazima.

Name

TRN

02.04.2018 08:38

Zasto neposaljate Djurica na Kosovo on mozda moze pomoci....

ODGOVORITE
Name

Piksi

02.04.2018 10:21

Kad Marko popije vodu iz gejzira dobija nadljudske moći i rješava sve probleme!

Name

Đorđe

02.04.2018 08:59

Najbolje za Srbiju bi bilo da odluči da dalje ide bez tebe i sličnih tebi. Poruka: Miloševića razočarali strani partneri i Rusija, Koštinuicu i Tadića razočarali strani partneri, Vučića razočarali strani partneri. Eto ti 30. godina života. Prođe neki dan jedna komšinica, već u podmaklim godinama, sve ove godine glasala je uvijek za navedeni šljam, a počeća je kao mlada. Žali mi se da su joj neki u opštini upropastili dan. Slušam i gledam i poštovanja radi, bilo mi je sramota reći, da je ona sa svojim glasanjem upropastila meni 30. godina života. Doviđenja, svako dobro i držite se, rekoh joj, samo toliko....

ODGOVORITE
Name

kakav sporazum

02.04.2018 10:07

Ajde popara kadasi tako pametan dojdi u mitrovicu i daj dogovor pod uslovom dasi srbin date cujem paces onda znati postyo musa dere jarca samo treba kosovo dati rusima i putinu na poklon ili unajmanju ruku na 99 godina nekajih bacuska pita za zdravlje i da vidim hocelim pomoc ameri tadakada rujo zapreti svima bjezace u misiju rupu necese smeti pomoliti tjesneceim biti prokletije.

ODGOVORITE
Name

Re

02.04.2018 10:39

Grohotom se smijem koja si ti budaletina. Koda je rusima stalo do vas, nezamaraj sebe a ni nas ovdje.Ps.uzmi jedan apaurin lakse ce ti biti.

Name

Re

02.04.2018 10:44

Idi malo do škole prosetaj.Mozda ima neki upis za one koji nisu išli kad treba. Vjerovatno si u to vrijeme kad je trebalo ići u školu čuvao stoku a mirisao si na štalu i svinje.