Полицајац украо и продао дрогу

Полицајац Иван Меленковић (34) из Бора признао је крађу и продају два килограма хероина из сефа полицијске управе Бор, али није хтео да каже како је изнео дрогу, нити имена саучесника, сазнаје „Ало!”.

Србија 02.04.2018 | 07:53
Полицајац украо и продао дрогу
Више јавно тужилаштво у Зајечару одредило је осумњиченом полицајцу притвор до 30 дана, а истрага која предстоји треба да открије да ли је у нарко-аферу умешано још полицајаца.

Како сазнајемо, полиција је оперативним радом утврдила да украдена дрога потиче из торбе заплењене на српско-бугарској граници, у којој је било 12 килограма хероина.

- Украдени хероин потиче још из 2003, када је Погранична полиција код Неготина, у близини границе са Бугарском, угледала сумњивог мушкарца, који је покушао да илегално пређе границу. Када су хтели да га зауставе, он је бацио торбу коју је носио око врата и побегао. У торби је било 12 килограма хероина - сазнајемо од извора блиског истрази, који објашњава где је дрога чувана.

 Хероин је тада смештен у сеф неготинске полиције. До 2012. је био тамо, а потом је пребачен у сеф полицијске управе у Бору. Пре око годину дана је урађен попис заплењене дроге и тада је откривено да недостаје два килограма хероина! Истрага ће показати како је Меленковић, који нема кључ од сефа, неопажено украо дрогу, чија је улична вредност око 40.000 евра - каже наш извор.

У траг несталом хероину полиција је ушла децембра прошле године, када је око 300 грама те дроге пронађено у стану Ж. Р. из Новог Сада. Анализом је утврђено да тај хероин потиче из сефа у Бору и клупко је почело да се одмотава.

- За сада не знамо да ли је Меленковић имао саучесника у крађи, али ћемо то утврдити истрагом. Постоји велика вероватноћа да је имао помагаче.

Меленковић се сумњичи да је украдену дрогу продао Д. С. (27) из Бора за 2.000 евра, а да је његов суграђанин, посредством С. С. (34) из Новог Сада, за килограм хероина добио 4.000 евра. Полицајцу за тешку крађу и продају дроге прети до 12година затвора.

(Ало)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

тете

02.04.2018 05:58

Као и код нас.Полиција укључена у нарко картеле.Сви ћуте и праве се будале.Откуд инспектору са 8 год до 10 год.стажа ауто од 25 000 км и стан и одласци на скупе дестинације ? Има их како у Србији тако и у РС колико хоћеш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниста

02.04.2018 06:41

ново и код нас у Српсјој, пилиција краде, прима мито, бави се свум и свацим само .

Name

Зизи

02.04.2018 07:22

Казне мале зарада велика брза и велика. За полицију морају казне дупло веце бити.Постацемо земља дроге проституције и криминала.Закон се мора под хитно мијењати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тете одговор

02.04.2018 08:49

Па зар нисмо већ сада ДНО ? Дрога у РС се продаје на свим мијестима.У томе предњаче БЛ и БН док како сам написао имају заштиту инспектора МУП-а РС ( појединих).Коло коло наоколо.Сви ћуте од СИПЕ до позорника на цести.Мектић блебеће као ован а да нешто предузме ? Нема ону ствар.Ако он као први човјек сигурности у држави НЕ ХАПСИ шта очекивати даље.Његово појављивање на ТВ изазива општи смијех и комедију