Policajac ukrao i prodao drogu

Policajac Ivan Melenković (34) iz Bora priznao je krađu i prodaju dva kilograma heroina iz sefa policijske uprave Bor, ali nije hteo da kaže kako je izneo drogu, niti imena saučesnika, saznaje „Alo!”.

Srbija 02.04.2018 | 07:53
Policajac ukrao i prodao drogu
Više javno tužilaštvo u Zaječaru odredilo je osumnjičenom policajcu pritvor do 30 dana, a istraga koja predstoji treba da otkrije da li je u narko-aferu umešano još policajaca.

Kako saznajemo, policija je operativnim radom utvrdila da ukradena droga potiče iz torbe zaplenjene na srpsko-bugarskoj granici, u kojoj je bilo 12 kilograma heroina.

- Ukradeni heroin potiče još iz 2003, kada je Pogranična policija kod Negotina, u blizini granice sa Bugarskom, ugledala sumnjivog muškarca, koji je pokušao da ilegalno pređe granicu. Kada su hteli da ga zaustave, on je bacio torbu koju je nosio oko vrata i pobegao. U torbi je bilo 12 kilograma heroina - saznajemo od izvora bliskog istrazi, koji objašnjava gde je droga čuvana.

 Heroin je tada smešten u sef negotinske policije. Do 2012. je bio tamo, a potom je prebačen u sef policijske uprave u Boru. Pre oko godinu dana je urađen popis zaplenjene droge i tada je otkriveno da nedostaje dva kilograma heroina! Istraga će pokazati kako je Melenković, koji nema ključ od sefa, neopaženo ukrao drogu, čija je ulična vrednost oko 40.000 evra - kaže naš izvor.

U trag nestalom heroinu policija je ušla decembra prošle godine, kada je oko 300 grama te droge pronađeno u stanu Ž. R. iz Novog Sada. Analizom je utvrđeno da taj heroin potiče iz sefa u Boru i klupko je počelo da se odmotava.

- Za sada ne znamo da li je Melenković imao saučesnika u krađi, ali ćemo to utvrditi istragom. Postoji velika verovatnoća da je imao pomagače.

Melenković se sumnjiči da je ukradenu drogu prodao D. S. (27) iz Bora za 2.000 evra, a da je njegov sugrađanin, posredstvom S. S. (34) iz Novog Sada, za kilogram heroina dobio 4.000 evra. Policajcu za tešku krađu i prodaju droge preti do 12godina zatvora.

(Alo)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

tete

02.04.2018 05:58

Kao i kod nas.Policija uključena u narko kartele.Svi ćute i prave se budale.Otkud inspektoru sa 8 god do 10 god.staža auto od 25 000 km i stan i odlasci na skupe destinacije ? Ima ih kako u Srbiji tako i u RS koliko hoćeš.

ODGOVORITE
Name

Nista

02.04.2018 06:41

novo i kod nas u Srpsjoj, pilicija krade, prima mito, bavi se svum i svacim samo .

Name

Zizi

02.04.2018 07:22

Kazne male zarada velika brza i velika. Za policiju moraju kazne duplo vece biti.Postacemo zemlja droge prostitucije i kriminala.Zakon se mora pod hitno mijenjati.

ODGOVORITE
Name

tete odgovor

02.04.2018 08:49

Pa zar nismo već sada DNO ? Droga u RS se prodaje na svim mijestima.U tome prednjače BL i BN dok kako sam napisao imaju zaštitu inspektora MUP-a RS ( pojedinih).Kolo kolo naokolo.Svi ćute od SIPE do pozornika na cesti.Mektić blebeće kao ovan a da nešto preduzme ? Nema onu stvar.Ako on kao prvi čovjek sigurnosti u državi NE HAPSI šta očekivati dalje.NJegovo pojavljivanje na TV izaziva opšti smijeh i komediju