Умро водитељ Мирко Алвировић

Аутор и водитељ емисије САТ која се емитује на Радио-телевизији Србије, Мирко Алвировић преминуо је у 72. години, после тешке болести.

Србија 01.04.2018 | 21:24
Умро водитељ Мирко Алвировић
Мирко Алвировић је рођен у Дрвару. Радио је као домаћин најгледаније емисије о аутомобилизму на овим просторима.

Алвировић се бавио и темама из области туризма, а посебан акценат стављао је на безбедност саобраћаја. У тој области је био и сертификовани предавач.

Студирао је књижевност, а дипломирао је журналистику. Покренуо је неколико часописа, али и прву школу безбедне вожње у Србији "НАВАК".

Почео је као инструктор вожње, прешао у службу "987", а затим осмислио нов начин пружања помоћи члановима Ауто-мото савеза Југославије.

Био је и иницијатор оснивања Информативног центра Ауто-мото савеза Србије. Његови новинарски почеци везани су за Вечерње новости.  



На телевизији је радио око 30 година. Гледаоци су посебно препознали његов труд и пожртвованост током рада на емисији САТ. Његове патроле до популарних летовалишта постале су важан извор информација за све туристе.

Заједно са својом екипом знао је и по неколико дана да путује до одређене дестинације откривајући гледаоцима све што их на путу очекује.

Постао је један од најцењенијих новинара из области аутомобилизма у региону, а знање и стручност показао је извештавајући са највећих светских салона четвороточкаша.

(РТС)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ера

01.04.2018 19:36

Храбар у свом послу,није подилазио никоме,ауторитет,правио занимљиве емисије из света аутомоболизма... Бог да му дусу прости

ОДГОВОРИТЕ
Name

побро

01.04.2018 19:38

Лака му црна земља био је велики господин.

ОДГОВОРИТЕ