'Трка сјећања' за Споменка Гостића

Прва меморијална атлетска трка под називом “Трка сјећања-Бијељина 2018-Споменко Гостић”, као сјећање на најмлађег погинулог борца Војске Републике Српске, наишла је на подршку и на локалном и на републичком нивоу. Малишани, јуниори и сениори трчали су у знак сјећања и на Споменка, али и на све који су положили живот за стварање Републике Српске.

Република Српска 01.04.2018 | 21:55
'Трка сјећања' за Споменка Гостића
“За сваку је похвалу што је Удружења дјеце погинулих бораца 'Насљеђе', у сарадњи са Атлетским клубом 'Академац', организовало атлетску трку у Бијељини посвећену најмлађем борцу Републике Српске Споменку Гостићу, али и свим оним борцима који су дали животе за стварању Републике Српске”, истакао је министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић, који је присуствовао трци.

“Посебно је битно што ће млади моћи да гаје сјећање на све који су дали животе за стварање Српске. Чувањем сјећања на њих чуваће и сачувати и Републику Српску за све генерације које ће доћи,” додао је Млешевић.

Све лијепо почиње из Бијељине, па и ова меморијална трка, нагласио је Мићо Мићић, градоначелник Бијељине.

“Добра идеја је да ово буде републичка манифестација и да се подигне на још виши ниво, поготово што је борац Споменко Гостић из Добоја. Нека из Бијељине почне овако лијеп догађај и лијепо дружење и такмичење у спомен на погинуле борце, а поготово младе погинуле борце, али и да постане традиционална републичка манифестација гдје ћемо се кроз спорт сјећати на погинуле борце,” истакао је Мићић.

Трку је организовало Удружење дјеце погинулих бораца “Насљеђе” у сарадњи са Атлетским клубом “Академац”.

“Ми као удружење дјеце погинулих бораца настојимо да кроз културне и спортске манифестације његујемо културу сјећања и да на тај начин заштитимо и идентитет Републике Српске и нас као нацију. Кроз промовисање културе, историје и традиције српског народа ми смо у повољнијој ситуацији да сачувамо и Републику Српску,” подвукао је Бранислав Шушљик, предсједник Удружења погинулих бораца “Насљеђе”.

Из Прњавора је дошло двадесетак учесника, баш као и из Зворника, као и чланови атлетских клубова и из Бања Луке, Власенице, Милића.

“Мени ова трка значи доста, зато што је за Споменка Гостића.”

“Прије свега дошао сам да подржим ову меморијалну трку, а успут И да тестирам себе на дисциплини 600 метара,” нагласили су гости из Прњавора и Зворника.

Укупно око 400 учесника се такмичило у 16 категорија, а побједници су добили и пригодне награде.



(БН телевизија)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Зока

01.04.2018 14:19

Шта сте чекали досад?

ОДГОВОРИТЕ
Name

сРБИН

01.04.2018 20:38

Боље би било да никад није био - "БОРАЦ" -слава му !

Name

Озрен

01.04.2018 14:56

Жалосно што ће га вријеме избрисати из сјећања као што је и Бошка Буху и Сирогојна.Цца Још 15-так година.

ОДГОВОРИТЕ