'Trka sjećanja' za Spomenka Gostića

Prva memorijalna atletska trka pod nazivom “Trka sjećanja-Bijeljina 2018-Spomenko Gostić”, kao sjećanje na najmlađeg poginulog borca Vojske Republike Srpske, naišla je na podršku i na lokalnom i na republičkom nivou. Mališani, juniori i seniori trčali su u znak sjećanja i na Spomenka, ali i na sve koji su položili život za stvaranje Republike Srpske.

Republika Srpska 01.04.2018 | 21:55
'Trka sjećanja' za Spomenka Gostića
“Za svaku je pohvalu što je Udruženja djece poginulih boraca 'Nasljeđe', u saradnji sa Atletskim klubom 'Akademac', organizovalo atletsku trku u Bijeljini posvećenu najmlađem borcu Republike Srpske Spomenku Gostiću, ali i svim onim borcima koji su dali živote za stvaranju Republike Srpske”, istakao je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević, koji je prisustvovao trci.

“Posebno je bitno što će mladi moći da gaje sjećanje na sve koji su dali živote za stvaranje Srpske. Čuvanjem sjećanja na njih čuvaće i sačuvati i Republiku Srpsku za sve generacije koje će doći,” dodao je Mlešević.

Sve lijepo počinje iz Bijeljine, pa i ova memorijalna trka, naglasio je Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine.

“Dobra ideja je da ovo bude republička manifestacija i da se podigne na još viši nivo, pogotovo što je borac Spomenko Gostić iz Doboja. Neka iz Bijeljine počne ovako lijep događaj i lijepo druženje i takmičenje u spomen na poginule borce, a pogotovo mlade poginule borce, ali i da postane tradicionalna republička manifestacija gdje ćemo se kroz sport sjećati na poginule borce,” istakao je Mićić.

Trku je organizovalo Udruženje djece poginulih boraca “Nasljeđe” u saradnji sa Atletskim klubom “Akademac”.

“Mi kao udruženje djece poginulih boraca nastojimo da kroz kulturne i sportske manifestacije njegujemo kulturu sjećanja i da na taj način zaštitimo i identitet Republike Srpske i nas kao naciju. Kroz promovisanje kulture, istorije i tradicije srpskog naroda mi smo u povoljnijoj situaciji da sačuvamo i Republiku Srpsku,” podvukao je Branislav Šušljik, predsjednik Udruženja poginulih boraca “Nasljeđe”.

Iz Prnjavora je došlo dvadesetak učesnika, baš kao i iz Zvornika, kao i članovi atletskih klubova i iz Banja Luke, Vlasenice, Milića.

“Meni ova trka znači dosta, zato što je za Spomenka Gostića.”

“Prije svega došao sam da podržim ovu memorijalnu trku, a usput I da testiram sebe na disciplini 600 metara,” naglasili su gosti iz Prnjavora i Zvornika.

Ukupno oko 400 učesnika se takmičilo u 16 kategorija, a pobjednici su dobili i prigodne nagrade.



(BN televizija)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Zoka

01.04.2018 14:19

Šta ste čekali dosad?

ODGOVORITE
Name

sRBIN

01.04.2018 20:38

Bolje bi bilo da nikad nije bio - "BORAC" -slava mu !

Name

Ozren

01.04.2018 14:56

Žalosno što će ga vrijeme izbrisati iz sjećanja kao što je i Boška Buhu i Sirogojna.Cca Još 15-tak godina.

ODGOVORITE