Сахрана сутра у родном селу

Познати водитељ Каменко Катић сутра ће бити сахрањен у родном селу Ђурђеву код Новог Сада. Опело почиње у 15 сати у капели на гробљу.

Србија 01.04.2018 | 14:19
Сахрана сутра у родном селу
Један је од првих и најпознатијих извештача временске прогнозе на нашим просторима Каменко Катић преминуо је јуче у 83. години живота.

Као аутор, водитељ и уредник реализовао је више од 300 репортажа. Снимао је репортаже и за РТВБН које су емитоване и у програму РТС-а.

Само БН телевизија у Бијељини у својој продукцији има седамдесет и пет емисија "Записи из Семберије и Мајевице" које је урадио Каменко Катић. Ради се о емиисјама путописног карактера, које свједоче о животу у Семберији, Мајевици, Подрињу...

Његове колеге кажу да је репортажама телевизију претворио у огледало живота.

"Ја бих рекао да је Каменко био дијете среће. Њега су сви вољели, вољели су га и новинари и колеге у телевизији, публика га је обожавала и он је имао једну тајну како је лако прилазио људима. Он када каже – реци ми шта ти радиш ту, само то једно мало питање је отварало људе. Био је на неки начин алхемичар", наводи Божидар Николић, уредник Документарног програма РТС-а у пензији.

(БН телевизија)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Стојан

01.04.2018 14:04

Вечна слава легендо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тетак Мата

01.04.2018 14:12

Покој му души каки је то прогностичар био а не ко ови данас море бит сунчано а море и киша

ОДГОВОРИТЕ