Sahrana sutra u rodnom selu

Poznati voditelj Kamenko Katić sutra će biti sahranjen u rodnom selu Đurđevu kod Novog Sada. Opelo počinje u 15 sati u kapeli na groblju.

Srbija 01.04.2018 | 14:19
Sahrana sutra u rodnom selu
Jedan je od prvih i najpoznatijih izveštača vremenske prognoze na našim prostorima Kamenko Katić preminuo je juče u 83. godini života.

Kao autor, voditelj i urednik realizovao je više od 300 reportaža. Snimao je reportaže i za RTVBN koje su emitovane i u programu RTS-a.

Samo BN televizija u Bijeljini u svojoj produkciji ima sedamdeset i pet emisija "Zapisi iz Semberije i Majevice" koje je uradio Kamenko Katić. Radi se o emiisjama putopisnog karaktera, koje svjedoče o životu u Semberiji, Majevici, Podrinju...

Njegove kolege kažu da je reportažama televiziju pretvorio u ogledalo života.

"Ja bih rekao da je Kamenko bio dijete sreće. Njega su svi voljeli, voljeli su ga i novinari i kolege u televiziji, publika ga je obožavala i on je imao jednu tajnu kako je lako prilazio ljudima. On kada kaže – reci mi šta ti radiš tu, samo to jedno malo pitanje je otvaralo ljude. Bio je na neki način alhemičar", navodi Božidar Nikolić, urednik Dokumentarnog programa RTS-a u penziji.

(BN televizija)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Stojan

01.04.2018 14:04

Večna slava legendo!

ODGOVORITE
Name

Tetak Mata

01.04.2018 14:12

Pokoj mu duši kaki je to prognostičar bio a ne ko ovi danas more bit sunčano a more i kiša

ODGOVORITE