Бајернов нови тренер: Нико, ти ли си?!

Активира се посебна клаузула! Румениге уверава да ће питање Хајнкесовог наследника бити скинуто с дневног реда до краја априла и да Левандовски остаје у Минхену.

Фудбал 04.04.2018 | 08:00
Бајернов нови тренер: Нико, ти ли си?!
Пошто је у суботу вече размонтирао Борусију из Дортмунда, неколико ствари је у и око Бајерна постало јасно. Играчки, Баварци су потврдили да су недодирљиви и већ у наредном колу против Аугзбурга имаће прилику да математички овере Салатару. Резултатски, стигли су до четвртог узастопног славља над Милионерима. То је за њих постала рутина. Немају годинама достојног ривала у немачком фудбалу и питање је да ли ће га (и кад) добити, али док се то не деси далеко је важније решење стратешко питање - ко ће водити великана из Минхена наредних сезона.

Извршни директор Карл Хајнц Румениге потврдио је оно што се месецима шушкало, да Јуп Хајнкес, привремено враћен из пензије почетком јесени, завршава други мандат и престаје да се бави тренерским послом.

„То је Хајнкесова жеља. Морамо да је поштујемо“, истиче Кајзер Франц.

Ко после?

„Одлуку о наследнику донећемо до краја априла. Најкасније. Тад ћемо представити новог тренера. Оно што је сигурно јесте да желимо човека који говори немачки. И тако ће бити“.

Дуго је као фаворит словио Томас Тухел, али..

„Наш спортски директор Хасан Салихамиџић је контактирао многе стручњаке. Између осталог и Тухела, рекао му је да жели да ради у другом клубу“.

С обзиром да Тухел више није опција, а да у обзир не долази, на пример Анотнио Конте (због непознавања језика), листа кандидата је ограничена. На њој се, уверавају медији блиски клубу, налазе Швајцарац Лусијан Фавр (Ница), Немац Ралф Хасенхутл (РБ Лајпциг), али и Хрват Нико Ковач(Ајнтрахт Франкфурт).

„Ковач је топ кандидат за новог Бајерновог тренера“, сматра легенда клуба Лотар Матеус, док Спортбилд подсећа да 46-годишњи стручњак (рођен у Берлину, у глави одавно Немац) у уговору са Ајнтрахтом има посебну клаузулу која му омогућава да напусти садашњи тим бесплатно, ако добије понуду баш Бајерна.

„Уговор ми важи до 2019. и ако ништа не „искочи“ остаћу у Франкфурту да одрадим и наредну сезону“, невешто је Ковач покушао да се одбрани од новинарских питања.

Док се „дилема тренер“ не реши, једна друга је, чини се, затворена. Роберт Левандовски остаће Бајернов нападач и наредне сезоне, упркос интересовању Реала.

„Левандовски остаје у Минхен, да до краја одради уговор“, прецизан је Румениге, уз подсећање да је пољски голгетер „везан“ папирима до јуна 2021. година.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

кум

04.04.2018 06:53

Вјероватно је веза Ливно - Јабланица одрадила своје .

ОДГОВОРИТЕ