Ракић: Уздржите се од пријетњи

Лидер Српске листе Горан Ракић очекује од Приштине да се уздржи од пријетњи, јер српски народ никоме не пријети, нити намјерава да било кога угрожава.

Србија 01.04.2018 | 10:34
Ракић: Уздржите се од пријетњи
"Ако неко мисли да ће нам ставити окове и одлучивати о животима нас и наше деце, грдно се вара", рекао је Ракић за "Политику", коментаришући изјаву премијера самопроглашеног Косова Рамуша Харадинаја да "његово стрпљење није безгранично и да му је потребан сјевер Косова".

Говорећи о недавном упаду приштинских специјалаца у Косовску Митровицу, Ракић је рекао да је та акција могла да доведе до крвопролића, јер су они у пушчаним цијевима са бојевом муницијом тукли људе.

Он се нада да неки екстремни кругови неће покушати да понове упад на сјевер Космета и оно што се десило у Митровачком двору, када је, како каже, отет, а не ухапшен, директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

"Ни сам не знам како би народ реаговао, јер је питање да ли бисмо могли да контролишемо ситуацију. Не можете понижавати, пребијати народ, а очекивати да се не брани", рекао је Ракић.

Он је додао да умирује порука предсједника Србије Александра Вучића да држава Србија неће мирно гледати уколико неко пребија Србе или намјерава да их протјера.

Ракић је поновио да су представници српског народа одлучили да помогну Бриселу и Приштини да сачувају образ и до 19. априла искрено приступе формирању заједнице српских општина или ће Срби сами то учинити, уз поштовање оног што је потписано.

Он је истакао да ће грб будуће заједнице српских општина садржати четири оцила, што заједно са елементима који приказују српску шајкачу, симболизује црвени божур.

Ракић је рекао да ноторна лаж да српски телефонски позивни код 381 од 24. марта неће бити у оптицају на Космету, те додао да ће питање енергетике доћи на ред када се формира заједница српских општина.

(СРНА)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Најбољи

01.04.2018 08:58

Не изазивајте рат због пилитике београда срби су протјерани из хрватске само изазивате сукобе пусте нака срби зиве са албанцима у миру ви сједите тамо у београду боли вас.... за намама

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ Коста

01.04.2018 09:04

Ех Ракицу да се паметно водила српска политика у Босни,сад би исто имали на Косову исто ко у Босни.Медјународна заједница је стекла једно искуство са РС и Зато сте колотерална стета те политике.Бит це ЗСО са овластењима мјесне заједнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Једнакост

01.04.2018 09:50

Србија не зна да види политику доказ је сама Србија у којој живе сви у слози и из које нико ни 90их није протјериван. Србија је изгубила и уопште не тражи Републику Српску Книнску Крајину назад а даје Војводину у којој су Срби већина. Има и Републику Српску са којом би могла да уцјењује. Нешто би могла да научи и од Ердогана а то је да избјеглице гура у ЕУ и уцјењује злочинце а не да их насељава по Србији као да нема већ доста проблема са муслиманима. Најжалосније је да не зна да изкористи Владимира Путина и Кину јер касније вјерујем да ће бити још горе и још теже за Србе. Тачно је да Вучић игра игру али питање је шта ће када га буди стиснули у ћошак.На крају мога би да игра и игру Бакира па да се у све мјеша од БХ преко хрватске и словеније па назад до Македоније али не зна то Вучић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стварно

01.04.2018 11:03

Греота..од свега оста само име часописа радикала а и Шешељевог издавачког предузећа "Велика Србија" доо

Name

@стварно

02.04.2018 10:00

А ти си онда алах доо само нешто превише вам дрхте руке око Бања луке и Републике Српске цјеле.

Name

2/3

01.04.2018 10:52

Ових мјесеци већина Срба на КиМ тј њих 80000 у енклавама били су медијски присутни само кад се у директном преносу извлачила Вучићева томбола "нов трактор,двије јунице , за тебе двадесет оваца, мотокултиватор етц". Остало је само прича о сјеверном дијелу К Митровице гдје је по списку 33000 а стварно можда 22000.А и ти и прије Ивановићева убиства а поготово послије су се осјећали угроженије од Срба него од Албанаца. А Вучић се једном залетио у Глини...он не може да гарантује ништа ,он само најављује шта све може бити...бучкуриш

ОДГОВОРИТЕ
Name

ракце

01.04.2018 12:58

Ракицу ако си паметан позови путина нека посаље своју војску на косово и ресиоси све проблеме

ОДГОВОРИТЕ
Name

када смо код пријетњи

01.04.2018 13:35

Ракиц поруцује Пристини да се уздрзи од претњи??? А све је поцело са Вуцицевим ријецима изговореним у Бриселу: "Нека се Пристина усуди и покуса спријецити Дјурица и Селаковица да удју на Косово'

ОДГОВОРИТЕ