Rakić: Uzdržite se od prijetnji

Lider Srpske liste Goran Rakić očekuje od Prištine da se uzdrži od prijetnji, jer srpski narod nikome ne prijeti, niti namjerava da bilo koga ugrožava.

Srbija 01.04.2018 | 10:34
Rakić: Uzdržite se od prijetnji
"Ako neko misli da će nam staviti okove i odlučivati o životima nas i naše dece, grdno se vara", rekao je Rakić za "Politiku", komentarišući izjavu premijera samoproglašenog Kosova Ramuša Haradinaja da "njegovo strpljenje nije bezgranično i da mu je potreban sjever Kosova".

Govoreći o nedavnom upadu prištinskih specijalaca u Kosovsku Mitrovicu, Rakić je rekao da je ta akcija mogla da dovede do krvoprolića, jer su oni u puščanim cijevima sa bojevom municijom tukli ljude.

On se nada da neki ekstremni krugovi neće pokušati da ponove upad na sjever Kosmeta i ono što se desilo u Mitrovačkom dvoru, kada je, kako kaže, otet, a ne uhapšen, direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

"Ni sam ne znam kako bi narod reagovao, jer je pitanje da li bismo mogli da kontrolišemo situaciju. Ne možete ponižavati, prebijati narod, a očekivati da se ne brani", rekao je Rakić.

On je dodao da umiruje poruka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da država Srbija neće mirno gledati ukoliko neko prebija Srbe ili namjerava da ih protjera.

Rakić je ponovio da su predstavnici srpskog naroda odlučili da pomognu Briselu i Prištini da sačuvaju obraz i do 19. aprila iskreno pristupe formiranju zajednice srpskih opština ili će Srbi sami to učiniti, uz poštovanje onog što je potpisano.

On je istakao da će grb buduće zajednice srpskih opština sadržati četiri ocila, što zajedno sa elementima koji prikazuju srpsku šajkaču, simbolizuje crveni božur.

Rakić je rekao da notorna laž da srpski telefonski pozivni kod 381 od 24. marta neće biti u opticaju na Kosmetu, te dodao da će pitanje energetike doći na red kada se formira zajednica srpskih opština.

(SRNA)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Najbolji

01.04.2018 08:58

Ne izazivajte rat zbog pilitike beograda srbi su protjerani iz hrvatske samo izazivate sukobe puste naka srbi zive sa albancima u miru vi sjedite tamo u beogradu boli vas.... za namama

ODGOVORITE
Name

@ Kosta

01.04.2018 09:04

Eh Rakicu da se pametno vodila srpska politika u Bosni,sad bi isto imali na Kosovu isto ko u Bosni.Medjunarodna zajednica je stekla jedno iskustvo sa RS i Zato ste koloteralna steta te politike.Bit ce ZSO sa ovlastenjima mjesne zajednice.

ODGOVORITE
Name

Jednakost

01.04.2018 09:50

Srbija ne zna da vidi politiku dokaz je sama Srbija u kojoj žive svi u slozi i iz koje niko ni 90ih nije protjerivan. Srbija je izgubila i uopšte ne traži Republiku Srpsku Kninsku Krajinu nazad a daje Vojvodinu u kojoj su Srbi većina. Ima i Republiku Srpsku sa kojom bi mogla da ucjenjuje. Nešto bi mogla da nauči i od Erdogana a to je da izbjeglice gura u EU i ucjenjuje zločince a ne da ih naseljava po Srbiji kao da nema već dosta problema sa muslimanima. Najžalosnije je da ne zna da izkoristi Vladimira Putina i Kinu jer kasnije vjerujem da će biti još gore i još teže za Srbe. Tačno je da Vučić igra igru ali pitanje je šta će kada ga budi stisnuli u ćošak.Na kraju moga bi da igra i igru Bakira pa da se u sve mješa od BH preko hrvatske i slovenije pa nazad do Makedonije ali ne zna to Vučić.

ODGOVORITE
Name

Stvarno

01.04.2018 11:03

Greota..od svega osta samo ime časopisa radikala a i Šešeljevog izdavačkog preduzeća "Velika Srbija" doo

Name

@stvarno

02.04.2018 10:00

A ti si onda alah doo samo nešto previše vam drhte ruke oko Banja luke i Republike Srpske cjele.

Name

2/3

01.04.2018 10:52

Ovih mjeseci većina Srba na KiM tj njih 80000 u enklavama bili su medijski prisutni samo kad se u direktnom prenosu izvlačila Vučićeva tombola "nov traktor,dvije junice , za tebe dvadeset ovaca, motokultivator etc". Ostalo je samo priča o sjevernom dijelu K Mitrovice gdje je po spisku 33000 a stvarno možda 22000.A i ti i prije Ivanovićeva ubistva a pogotovo poslije su se osjećali ugroženije od Srba nego od Albanaca. A Vučić se jednom zaletio u Glini...on ne može da garantuje ništa ,on samo najavljuje šta sve može biti...bučkuriš

ODGOVORITE
Name

rakce

01.04.2018 12:58

Rakicu ako si pametan pozovi putina neka posalje svoju vojsku na kosovo i resiosi sve probleme

ODGOVORITE
Name

kada smo kod prijetnji

01.04.2018 13:35

Rakic porucuje Pristini da se uzdrzi od pretnji??? A sve je pocelo sa Vucicevim rijecima izgovorenim u Briselu: "Neka se Pristina usudi i pokusa sprijeciti Djurica i Selakovica da udju na Kosovo'

ODGOVORITE