Ја сам Дани Алвес - најтрофејнији фудбалер у историји фудбала!

Бразилцу је француски Лига куп био 36. пехар у каријери! Он је најтрофејнији фудбалер у историји! Бразилац из Пари Сен Жермена освајањем Лига купа Француске стигао до 36. трофеја у каријери.

Фудбал 01.04.2018 | 13:45
Ја сам Дани Алвес - најтрофејнији фудбалер у историји фудбала!
Десни бек „светаца“ Дени Алвеш је рекодер по броју освојених трофеја у историји фудбала!

Већину пехара, Бразилац је освојио у дресу Барселоне, чак 23, док је осталих 13 узео бранећи боје пет клубова.

Шест пута је са Каталонцима био шампион Шпаније уз четири освојена „Купа краља“ и пет шпанских Суперкупова, те по три европска Суперкупа и клупског шампионата свијета.

Остале трофеје подизао је као члан Бахије (1), два са Јувентусом (титула и Копа Италија), пет са Севиљом (Куп краља, шпански Суперкуп, два у Лиги Европе и европски Суперкуп), два са ПСЖ-ом (француски Суперкуп и Лига куп), те још три са националним тимом „кариока“ - два Купа конфедерација и једна Копа Америка).

Укупно 36 пехара!

Један више од досадашњих рекордера Кенија Далглиша и Рајана Гигса.

Легендарни Шкотланђанин Далглиш је трофеје подизао у дресу Селтика (14) и Ливерпула (21), док је Велшанин Гигс све пехаре у каријери освојио као фудбалер Манчестер јунајтеда.

Парижани су иначе у финалу Лига купа савладали Монако са 3:0 (2:0) захваљујући погоцима Едисона Каванија (два) и Анхела Ди Марије и по пети пут узастопно освојили трофеј.

Данија Алвеса можете да волите или не волите, али морате да га поштујете због свега што је урадио у богатој фудбалској Лиги Европе. А у суботу увече је постао играч са највећим бројем освојених трофеја у историји фудбала.

Пари Сен Жермен освојио је француски Лига куп, а бразилском дефанзивцу то је био 36. трофеј у играчкој каријери. На тај начин претекао је фудбалске легенде попут Шкотланђанина Кенија Далглиша и Велшанина Рајана Гигса.

Далглиш је 14 трофеја освојио са Селтиком, а 21 у дресу Ливерпула, док је Гигс све пехаре освојио бранећи боје Манчестер Јунајтеда.

Код Алвеса је ситуација знатно другачија. Пари Сен Жермен му је пет клуб са којим је освојио трофеј, а притом му је то пошло за руком и са репрезентацијом Бразила. Гигс и Далглиш са националним тимовима нису освојили ништа.

Дакле, рачунајући и вечерашњи трофеј освојен у дуелу са Монаком, Алвес је освојио у дресу Пари Сен Жермена до сада освојио два трофеја. Са бразилском Баијом узео је Куп Нордесте. Седам пута је био национални шампиона (шест пута са Барселоном и једном са Јувентусом). Има шест националних купова (по један са Севиљом и Јувентусом, односно четири у дресу Барселоне), три светска клупска првенства - све са Каталонцима, три Лиге шампиона, такође у дресу Барселоне. Ту су и шест националних суперкупова (по један у Севиљи и ПСЖ-у, као и четири са Барселоном), као и четири европска суперкупа (три са Барселоном и један са Севиљом). Освојио је и две Лиге Европе са Севиљом, Копа Америку са Бразилом и два Купа Конфедерација у националном дресу.

А оно што је извесно, до краја сезоне Алвесов списак ће се увећати, јер је ПСЖ пред освајањем титуле првака Француске, а пласирао се и у полуфинале националног купа.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар