Ja sam Dani Alves - najtrofejniji fudbaler u istoriji fudbala!

Brazilcu je francuski Liga kup bio 36. pehar u karijeri! On je najtrofejniji fudbaler u istoriji! Brazilac iz Pari Sen Žermena osvajanjem Liga kupa Francuske stigao do 36. trofeja u karijeri.

Fudbal 01.04.2018 | 13:45
Ja sam Dani Alves - najtrofejniji fudbaler u istoriji fudbala!
Desni bek „svetaca“ Deni Alveš je rekoder po broju osvojenih trofeja u istoriji fudbala!

Većinu pehara, Brazilac je osvojio u dresu Barselone, čak 23, dok je ostalih 13 uzeo braneći boje pet klubova.

Šest puta je sa Kataloncima bio šampion Španije uz četiri osvojena „Kupa kralja“ i pet španskih Superkupova, te po tri evropska Superkupa i klupskog šampionata svijeta.

Ostale trofeje podizao je kao član Bahije (1), dva sa Juventusom (titula i Kopa Italija), pet sa Seviljom (Kup kralja, španski Superkup, dva u Ligi Evrope i evropski Superkup), dva sa PSŽ-om (francuski Superkup i Liga kup), te još tri sa nacionalnim timom „karioka“ - dva Kupa konfederacija i jedna Kopa Amerika).

Ukupno 36 pehara!

Jedan više od dosadašnjih rekordera Kenija Dalgliša i Rajana Gigsa.

Legendarni Škotlanđanin Dalgliš je trofeje podizao u dresu Seltika (14) i Liverpula (21), dok je Velšanin Gigs sve pehare u karijeri osvojio kao fudbaler Mančester junajteda.

Parižani su inače u finalu Liga kupa savladali Monako sa 3:0 (2:0) zahvaljujući pogocima Edisona Kavanija (dva) i Anhela Di Marije i po peti put uzastopno osvojili trofej.

Danija Alvesa možete da volite ili ne volite, ali morate da ga poštujete zbog svega što je uradio u bogatoj fudbalskoj Ligi Evrope. A u subotu uveče je postao igrač sa najvećim brojem osvojenih trofeja u istoriji fudbala.

Pari Sen Žermen osvojio je francuski Liga kup, a brazilskom defanzivcu to je bio 36. trofej u igračkoj karijeri. Na taj način pretekao je fudbalske legende poput Škotlanđanina Kenija Dalgliša i Velšanina Rajana Gigsa.

Dalgliš je 14 trofeja osvojio sa Seltikom, a 21 u dresu Liverpula, dok je Gigs sve pehare osvojio braneći boje Mančester Junajteda.

Kod Alvesa je situacija znatno drugačija. Pari Sen Žermen mu je pet klub sa kojim je osvojio trofej, a pritom mu je to pošlo za rukom i sa reprezentacijom Brazila. Gigs i Dalgliš sa nacionalnim timovima nisu osvojili ništa.

Dakle, računajući i večerašnji trofej osvojen u duelu sa Monakom, Alves je osvojio u dresu Pari Sen Žermena do sada osvojio dva trofeja. Sa brazilskom Baijom uzeo je Kup Nordeste. Sedam puta je bio nacionalni šampiona (šest puta sa Barselonom i jednom sa Juventusom). Ima šest nacionalnih kupova (po jedan sa Seviljom i Juventusom, odnosno četiri u dresu Barselone), tri svetska klupska prvenstva - sve sa Kataloncima, tri Lige šampiona, takođe u dresu Barselone. Tu su i šest nacionalnih superkupova (po jedan u Sevilji i PSŽ-u, kao i četiri sa Barselonom), kao i četiri evropska superkupa (tri sa Barselonom i jedan sa Seviljom). Osvojio je i dve Lige Evrope sa Seviljom, Kopa Ameriku sa Brazilom i dva Kupa Konfederacija u nacionalnom dresu.

A ono što je izvesno, do kraja sezone Alvesov spisak će se uvećati, jer je PSŽ pred osvajanjem titule prvaka Francuske, a plasirao se i u polufinale nacionalnog kupa.

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar