ПСЖ пронашао тренера?!

Тухел шармирао емира, али да ли ће моћи и Нејмара? А чиме је то некадашњи тренер Борусије импресионирао власнике Светаца. . .

Фудбал 03.04.2018 | 23:45
ПСЖ пронашао тренера?!
Арсенал је био у првом плану, Кикер ретко греши. Али деси се. Јесте био у кругу канидата да наследи Арсена Венгера, али то је наводно отпало с обзиром да се још не зна да ли ће лондонски клуб заиста и мењати вишедеценијског шефа струке. Пари Сен Жермен се сигурно растаје са Унајем Емеријем. И чини се да је већ изабрао. Говоримо о Томасу Тухелу наравно.

Ту информацију доносе нам најпоуздаији немачки и француски медији. Редом Билд, Екип, Радио Монте Карло, Паризјен. Проблем је само што се извештаји ипак драстично разликују, па је тешко утврдити шта се заправо дешава.

Рецимо, Екип је је објавио “само” да је Томас Тухел први фаворит, с тим да Свеци размишљају и о садашњем селектору Немачке Јоахиму Леву. Паризјен пак наводи да је лично емир Катара Тамим бин Хамад Ал Тани изабрао некадашњег тренера Борусије. РМЦ иде још даље и наводи да је начелно договорено и да ће уговор бити потписан на две плус једну сезону.

Чиме је то Тухел купио шеике? Течним познавањем француског језика под број један. То је наводно оборило са ногу Ал Танија. Даље, инсистирање на ултраофанзивном стилу фудбала што је нешто чиме нису могли да се похвале ни чувени Италијани Антонио Конте или Масимилијано Алгери, па ни Португалци Андре Виљас Боас и Сержо Консеисао, које је препоручивао спортски директор ПСЖ-а и што је можда битније њихов земљак Антеро Енрике.

Председник Насер Ал Келаифи - који је иначе био за Алегрија - наводно је по налогу са врха већ почео преговоре са менаџером Олафом Мајнкингом, који занимљиво заступа и разне певачице, ТВ звезде…

Шта брине Парижане? Прво што Тухел није послушник. У Борусији се жестоко сукобио са спортским директором Михаелом Цорком, па и главним скаутом Свеном Мислинтатом, који је сада у Арсеналу. Даље, није превише трофејан тренер - може да се подичи само једним Купом Немачке. Такође, није спорно да Тухел уме са младима, али је питање да ли ће моћи да се избори са скупоценим мегазвездама ПСЖ-а попут Нејмара? Рецимо, играчи Бајерна су били категорички противници Тухеловог доласка у Минхен. Пре свих Матс Хумелс, који је са њим радио у Дортмунду. Тухел је захтеван тренер. Инсистира на строгим дијетама, потпуној посвећености… Велики асови често нису спремни толико да жртвују приватни живог. Воле мало опуштеније тренере.

Што се тиче строго фудбалских квалитета, ту нема проблема. Тухел се угледа на Пепа Гвардиолу, а Барселонин систем је увек био тиха патња шеика. Опште је познато да је велики тактичар, да уме да током 90 минута три до четири пута промени систем игре, та офанзивна оријентација је била можда и пресудна, мада не треба заборавити ни да је Тухел у Борусији освајао у просеку 2,12 бодова по утакмици што је клупски рекорд. 

Али опет, да ли ће моћи са Нејмаром?

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар