Изабрани за Реал Мадрид: Продај Бејла, купи Леву, Азара и голмана!

Одобрено!

Фудбал 03.04.2018 | 23:30
Изабрани за Реал Мадрид: Продај Бејла, купи Леву, Азара и голмана!
Годинама ниједна бомба није одјекнула на стадиону „Сантјаго Бернабеу“. Последњих неколико прелазних рокова Реал Мадрид је више штедео него што је улагао у тим, међутим, у предстојећем ће, сва је прилика, опет уздрмати тржиште.

И то у оба правца.

Краљевски клуб је решио да без обзира како се заврши поход на још један пехар Лиге шампиона - јединог такмичења у коме је „жив“ - реновира тим тако што ће део новца за појачања добити продајом Герет Бејла, а у Шпанију довести неке од највећих звезда светског фудбала. Како и приличи највећем планетарном колективу. План о „Галагтикосима 3.0“ подразумева доласке три доминантна играча у својим клубовима који би требало да за наредну деценију реше питање начина игре Лос Бланкоса.

Редом: у питању су Роберт Левандовски, Еден Азар и Тибо Куртоа.

Рекло би се „немогућа мисија“, али Реал је у прошлости на практичном примеру доказао да што пожели то и доведе (Луис Фиго из Барселоне, Дејвид Бекам из Манчестера, Зинедин Зидан из Јувентуса), па је и те како могуће оно што је на стубцима Скај спорта највио Гиљем Балаг, стручњак за шпанско трансфер тржиште. Према његовим речима, Реал је пикирао нападача Бајерна, крилног везисту Челсија и голмана екипе из Лондона и жели све да их доведе наредног лета, како би - за почетак - узвратио Барселони ударац после долазака Фелипеа Кутиња и Усмана Дембелеа, као и обезбеђеног потписа, Бразилца Артура, а извесним се чини и прелазак Антоана Гризмана, што би требало да му ојача позиције и допринесе равнопоравнијој борби за титулу првака и касније (још једно) освајање Лиге шампиона.

Све то после сазнања да трансфер Нејмара из Пари Сен Жермена, ипак, није могућ овог, већ би доступнији постао лета 2019. године.

Балаг наводи да су сва три пика одобрена од стране Кристијана Роналда. Јавна је тајна да се најбољи играч света пита за штошта у Мадриду, између осталог и за клупску политику, па иако понекад има размирице са Флорентином Перезом, његова реч се поштује. А како сам Балаг истиче ЦР7 је рекао „ДА“ за све операције. Наравно, ниједна од њих неће бити лако изводљива, мада на овом месту ваља истачи да је баш поменути новинар аутор биографије португалског репрезентативца и лако је претпоставити да има информације из прве руке.

„Реал Мадриду је новац неопходан, јер жели да доведе Левандовског, Азара и Куртоу. Они су одабрани за предстојећи прелазни рок. Кристијано Роналдо би желео да у тиму има Левандовског, што није чудно с обзиром да је реч о нападачу налик Харију Кејну, али је Пољак последњих година унапредио своју игру и покретљивији је од шпица Тотенхема. Ако доведу Левандовског, Азара, Роналдо ће бити срећан“, рекао је Балаг.

Остаје питање колико би поменути послови коштали Реал. И да ли је чак и новац довољан да смекша засад тврдокорни став руководилаца Бајерна да пусте свог главног нападача. Карл Хајнц Румениге је недавно изјавио да „Левандовски 100 одсто остаје у Минхену“, али 100.000.000 евра, на колико се процењује његова вредност можда буде довољна да промени мишљење. Челси ионако све гледа кроз новац, а за пристојан би пустио Азара, док Куртоа одуговлачи са потписивањем новог уговора и с обзиром да на лето улази у завршну годину сарадње са Плавцима и он би био доступан. Кад већ није Давид де Хеа.

Реал, пак, нема сам новац на гомили. И да има нешто мора да сачува за планирани долазак Нејмара у јуну 2019. Логично решење је да буџет за трансфере попуни продајом појединаца. Од оних који имају највећу вредност Гарет Бејл слови као идеална опција. Тим пре што приводи крају пету сезону у Реалу, чешће је повређен него стандардан у тиму, иако му се не може оспорити да зна. А вреди око 90.000.000 евра.

„Фудбалер на коме Реал може да заради је Гарет Бејл. Велшанин жели да остане у клубу, али Мадриђани су ти који желе да га продају. Нисам сигуран да ли, на пример, Тотенхем може да га приушти, међутим, можда би могао да оде у Бајерн“, најавио је Балаг сценарио по коме би на релацији Минхен - Мадрид дошло до нове сарадње, после оне летошње у виду позајмице Хамеса Родризега.

А то мора да се плати.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар