Izabrani za Real Madrid: Prodaj Bejla, kupi Levu, Azara i golmana!

Odobreno!

Fudbal 03.04.2018 | 23:30
Izabrani za Real Madrid: Prodaj Bejla, kupi Levu, Azara i golmana!
Godinama nijedna bomba nije odjeknula na stadionu „Santjago Bernabeu“. Poslednjih nekoliko prelaznih rokova Real Madrid je više štedeo nego što je ulagao u tim, međutim, u predstojećem će, sva je prilika, opet uzdrmati tržište.

I to u oba pravca.

Kraljevski klub je rešio da bez obzira kako se završi pohod na još jedan pehar Lige šampiona - jedinog takmičenja u kome je „živ“ - renovira tim tako što će deo novca za pojačanja dobiti prodajom Geret Bejla, a u Španiju dovesti neke od najvećih zvezda svetskog fudbala. Kako i priliči najvećem planetarnom kolektivu. Plan o „Galagtikosima 3.0“ podrazumeva dolaske tri dominantna igrača u svojim klubovima koji bi trebalo da za narednu deceniju reše pitanje načina igre Los Blankosa.

Redom: u pitanju su Robert Levandovski, Eden Azar i Tibo Kurtoa.

Reklo bi se „nemoguća misija“, ali Real je u prošlosti na praktičnom primeru dokazao da što poželi to i dovede (Luis Figo iz Barselone, Dejvid Bekam iz Mančestera, Zinedin Zidan iz Juventusa), pa je i te kako moguće ono što je na stubcima Skaj sporta najvio Giljem Balag, stručnjak za špansko transfer tržište. Prema njegovim rečima, Real je pikirao napadača Bajerna, krilnog vezistu Čelsija i golmana ekipe iz Londona i želi sve da ih dovede narednog leta, kako bi - za početak - uzvratio Barseloni udarac posle dolazaka Felipea Kutinja i Usmana Dembelea, kao i obezbeđenog potpisa, Brazilca Artura, a izvesnim se čini i prelazak Antoana Grizmana, što bi trebalo da mu ojača pozicije i doprinese ravnoporavnijoj borbi za titulu prvaka i kasnije (još jedno) osvajanje Lige šampiona.

Sve to posle saznanja da transfer Nejmara iz Pari Sen Žermena, ipak, nije moguć ovog, već bi dostupniji postao leta 2019. godine.

Balag navodi da su sva tri pika odobrena od strane Kristijana Ronalda. Javna je tajna da se najbolji igrač sveta pita za štošta u Madridu, između ostalog i za klupsku politiku, pa iako ponekad ima razmirice sa Florentinom Perezom, njegova reč se poštuje. A kako sam Balag ističe CR7 je rekao „DA“ za sve operacije. Naravno, nijedna od njih neće biti lako izvodljiva, mada na ovom mestu valja istači da je baš pomenuti novinar autor biografije portugalskog reprezentativca i lako je pretpostaviti da ima informacije iz prve ruke.

„Real Madridu je novac neophodan, jer želi da dovede Levandovskog, Azara i Kurtou. Oni su odabrani za predstojeći prelazni rok. Kristijano Ronaldo bi želeo da u timu ima Levandovskog, što nije čudno s obzirom da je reč o napadaču nalik Hariju Kejnu, ali je Poljak poslednjih godina unapredio svoju igru i pokretljiviji je od špica Totenhema. Ako dovedu Levandovskog, Azara, Ronaldo će biti srećan“, rekao je Balag.

Ostaje pitanje koliko bi pomenuti poslovi koštali Real. I da li je čak i novac dovoljan da smekša zasad tvrdokorni stav rukovodilaca Bajerna da puste svog glavnog napadača. Karl Hajnc Rumenige je nedavno izjavio da „Levandovski 100 odsto ostaje u Minhenu“, ali 100.000.000 evra, na koliko se procenjuje njegova vrednost možda bude dovoljna da promeni mišljenje. Čelsi ionako sve gleda kroz novac, a za pristojan bi pustio Azara, dok Kurtoa odugovlači sa potpisivanjem novog ugovora i s obzirom da na leto ulazi u završnu godinu saradnje sa Plavcima i on bi bio dostupan. Kad već nije David de Hea.

Real, pak, nema sam novac na gomili. I da ima nešto mora da sačuva za planirani dolazak Nejmara u junu 2019. Logično rešenje je da budžet za transfere popuni prodajom pojedinaca. Od onih koji imaju najveću vrednost Garet Bejl slovi kao idealna opcija. Tim pre što privodi kraju petu sezonu u Realu, češće je povređen nego standardan u timu, iako mu se ne može osporiti da zna. A vredi oko 90.000.000 evra.

„Fudbaler na kome Real može da zaradi je Garet Bejl. Velšanin želi da ostane u klubu, ali Madriđani su ti koji žele da ga prodaju. Nisam siguran da li, na primer, Totenhem može da ga priušti, međutim, možda bi mogao da ode u Bajern“, najavio je Balag scenario po kome bi na relaciji Minhen - Madrid došlo do nove saradnje, posle one letošnje u vidu pozajmice Hamesa Rodrizega.

A to mora da se plati.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar