"Поднио бих оставку да смо изгубили у Лондону!"

Селектор репрезентације Србије Младен Крстајић током телефонског разговора са читаоцима "Спортског журнала", између осталог, рекао је да би отишао са те функције да је његов тим после Марока изгубио и од Нигерије.

Фудбал 31.03.2018 | 19:30
"Поднио бих оставку да смо изгубили у Лондону!"
Селектор репрезентације Србије, Младен Крстајић, тврди да би поднео оставку на ту функцију да је после Марока његов тим изгубио и од Нигерије.

Крстајић је приликом гостовања у редакцији "Спортског журнала" дуго телефоном одговарао на питања читалаца, а једно је било прилично директно:

"Када ћете поднети оставку?"

"Поднео бих, да смо изгубили од Нигерије", рекао је Крстајић извесном Сими из Београда.

Крстајић је до сада водио "орлове" у четири утакмице, два пута у новембру док је још био вршилац дужности као наследник смењеног Славољуба Муслина, а потом и овог марта први пут као трајно решење за које се одлучио ФСС.

Пред последње окупљање тима, нови селектор одлучио је да промени капитена и траку коју је шест година носио Бранислав Ивановић повери његовом заменику, Александру Коларову, након чега је екипа у Торину одиграла лоше и изгубила од Марока резултатом 1:2.

Ипак, "орлови" су успели да збију редове и три вечери касније у Лондону пружили добру игру за победу над Нигеријом од 2:0, после које су репрезентативци добили слободно до окупљања на јунским припремама пред Мундијал.

Крстајић је по повратку из Лондона рекао у интервјуу за "Курир" да је размишљао да се одсели са породицом у иностранство услед притиска који је, како је рекао, створен због пораза од Марока. 

Током разговора са читаоцима "Спортског журнала" поред тврдње да би поднео оставку након само две утакмице у улози селектора Србије и свега 78 дана до прве утакмице на Мундијалу, поручио је да ће Ивановић сигурно путовати у Русију, да ће у случају неуспеха одговорност бити његова, као и да планира да атмосферу у тиму додатно ојача укључивањем легенди српског фудбала у састав српске делегације: Драгана Стојковића, Сава Милошевића, Дејана Станковића, Сашу Илића…

"Будите спокојни, рекао сам и пре азијске турнеје да екипу састављам ја и само ја. Имам одличан однос са председником Кокезом и директором Буњевчевићем, одрешене руке да самостално позиван и одговарам за своје потезе", одговорио је Крстајић на једно од питања везаних за увек присутну сумњу навијача када је аутономија селектора српских репрезентација у питању.

Крстајић је, између осталог, рекао да покушава да извуче максимум од играча на тренингу и утакмици.

"Вођен сам логиком да оно што смислимо као тактику и план рада за подлогу има атмосферу у темељу".

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

илкан

31.03.2018 22:35

Сретно све најбоље уз вас чемо бити и остати ваш (НАРОД)сретно момци да се ви нама вратите здрави без повреда својим породицама.

ОДГОВОРИТЕ