"Podnio bih ostavku da smo izgubili u Londonu!"

Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić tokom telefonskog razgovora sa čitaocima "Sportskog žurnala", između ostalog, rekao je da bi otišao sa te funkcije da je njegov tim posle Maroka izgubio i od Nigerije.

Fudbal 31.03.2018 | 19:30
"Podnio bih ostavku da smo izgubili u Londonu!"
Selektor reprezentacije Srbije, Mladen Krstajić, tvrdi da bi podneo ostavku na tu funkciju da je posle Maroka njegov tim izgubio i od Nigerije.

Krstajić je prilikom gostovanja u redakciji "Sportskog žurnala" dugo telefonom odgovarao na pitanja čitalaca, a jedno je bilo prilično direktno:

"Kada ćete podneti ostavku?"

"Podneo bih, da smo izgubili od Nigerije", rekao je Krstajić izvesnom Simi iz Beograda.

Krstajić je do sada vodio "orlove" u četiri utakmice, dva puta u novembru dok je još bio vršilac dužnosti kao naslednik smenjenog Slavoljuba Muslina, a potom i ovog marta prvi put kao trajno rešenje za koje se odlučio FSS.

Pred poslednje okupljanje tima, novi selektor odlučio je da promeni kapitena i traku koju je šest godina nosio Branislav Ivanović poveri njegovom zameniku, Aleksandru Kolarovu, nakon čega je ekipa u Torinu odigrala loše i izgubila od Maroka rezultatom 1:2.

Ipak, "orlovi" su uspeli da zbiju redove i tri večeri kasnije u Londonu pružili dobru igru za pobedu nad Nigerijom od 2:0, posle koje su reprezentativci dobili slobodno do okupljanja na junskim pripremama pred Mundijal.

Krstajić je po povratku iz Londona rekao u intervjuu za "Kurir" da je razmišljao da se odseli sa porodicom u inostranstvo usled pritiska koji je, kako je rekao, stvoren zbog poraza od Maroka. 

Tokom razgovora sa čitaocima "Sportskog žurnala" pored tvrdnje da bi podneo ostavku nakon samo dve utakmice u ulozi selektora Srbije i svega 78 dana do prve utakmice na Mundijalu, poručio je da će Ivanović sigurno putovati u Rusiju, da će u slučaju neuspeha odgovornost biti njegova, kao i da planira da atmosferu u timu dodatno ojača uključivanjem legendi srpskog fudbala u sastav srpske delegacije: Dragana Stojkovića, Sava Miloševića, Dejana Stankovića, Sašu Ilića…

"Budite spokojni, rekao sam i pre azijske turneje da ekipu sastavljam ja i samo ja. Imam odličan odnos sa predsednikom Kokezom i direktorom Bunjevčevićem, odrešene ruke da samostalno pozivan i odgovaram za svoje poteze", odgovorio je Krstajić na jedno od pitanja vezanih za uvek prisutnu sumnju navijača kada je autonomija selektora srpskih reprezentacija u pitanju.

Krstajić je, između ostalog, rekao da pokušava da izvuče maksimum od igrača na treningu i utakmici.

"Vođen sam logikom da ono što smislimo kao taktiku i plan rada za podlogu ima atmosferu u temelju".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ilkan

31.03.2018 20:35

Sretno sve najbolje uz vas čemo biti i ostati vaš (NAROD)sretno momci da se vi nama vratite zdravi bez povreda svojim porodicama.

ODGOVORITE