Шта Трамп није рекао Путину?

Председник САД Доналд Трамп у разговору с руским колегом Владимиром Путином 20. марта није причао о спремности САД да победе у трци у наоружању, наводи Кремљ.

Свијет 31.03.2018 | 12:23
Шта Трамп није рекао Путину?
Америчка телевизија НБЦ је пренела да је Трамп наводно упозорио Путина да је Вашингтон спреман да започне нову трку у наоружању и да у њој победи, пренео је ТАСС.

"Ако желите трку у наоружању, можемо је имати, али ја ћу победити", рекао је наводно Трамп том приликом.

"Таква реченица није изговорена током разговора и ти извештаји не одговарају стварности", рекао је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Према његовим речима, у саопштењу Кремља после разговора је наведено да се разговарало о "свему што сматрамо битним".

"Руска страна никада није износила у јавност детаље поверљивих разговора између шефова држава", рекао је Песков.

Кремљ је 20. марта саопштио да је је Трамп у разговору честитао Путину победу на председничким изборима, и да се два председника разговарала о развоју практичне комуникације у разним областима, икључујући осигурање стратешке стабилности и борбу против међународног тероризма.

"Обе стране су нагласиле значај координације напора да се ограничи трка у наоружању", наводи се у том саопштењу.

Осим тога, Трамп и Путин су разговарали и о економској сарадњи, кризама у Сирији и Украјини, будуће билатералне контакте и могућност самита.

"Све у свему, разговор је био конструктиван и послован с циљем да се превазиђу нагомилани проблеми у руско-америчким односима", саопштено је тада из Кремља.

(Агенције)
 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Куда плови овај брод

31.03.2018 11:55

Мислим да је Трамп нормалан цовјек али око себе има људе који су убијали гдје су стигли и Политика Трампова им не одговара.

ОДГОВОРИТЕ