Šta Tramp nije rekao Putinu?

Predsednik SAD Donald Tramp u razgovoru s ruskim kolegom Vladimirom Putinom 20. marta nije pričao o spremnosti SAD da pobede u trci u naoružanju, navodi Kremlj.

Svijet 31.03.2018 | 12:23
Šta Tramp nije rekao Putinu?
Američka televizija NBC je prenela da je Tramp navodno upozorio Putina da je Vašington spreman da započne novu trku u naoružanju i da u njoj pobedi, preneo je TASS.

"Ako želite trku u naoružanju, možemo je imati, ali ja ću pobediti", rekao je navodno Tramp tom prilikom.

"Takva rečenica nije izgovorena tokom razgovora i ti izveštaji ne odgovaraju stvarnosti", rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Prema njegovim rečima, u saopštenju Kremlja posle razgovora je navedeno da se razgovaralo o "svemu što smatramo bitnim".

"Ruska strana nikada nije iznosila u javnost detalje poverljivih razgovora između šefova država", rekao je Peskov.

Kremlj je 20. marta saopštio da je je Tramp u razgovoru čestitao Putinu pobedu na predsedničkim izborima, i da se dva predsednika razgovarala o razvoju praktične komunikacije u raznim oblastima, iključujući osiguranje strateške stabilnosti i borbu protiv međunarodnog terorizma.

"Obe strane su naglasile značaj koordinacije napora da se ograniči trka u naoružanju", navodi se u tom saopštenju.

Osim toga, Tramp i Putin su razgovarali i o ekonomskoj saradnji, krizama u Siriji i Ukrajini, buduće bilateralne kontakte i mogućnost samita.

"Sve u svemu, razgovor je bio konstruktivan i poslovan s ciljem da se prevaziđu nagomilani problemi u rusko-američkim odnosima", saopšteno je tada iz Kremlja.

(Agencije)
 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kuda plovi ovaj brod

31.03.2018 11:55

Mislim da je Tramp normalan covjek ali oko sebe ima ljude koji su ubijali gdje su stigli i Politika Trampova im ne odgovara.

ODGOVORITE