Клупски фудбал је опет ту: Широм Европе - дербији!

Април почиње снажно на целом континенту!

Фудбал 30.03.2018 | 20:15
Клупски фудбал је опет ту: Широм Европе - дербији!
Паузе због утакмица репрезентација "умртве" клупску сезону и на десетак дана ставе у први план националне тимове и причу о Мундијалу.

Овог петка и дефинитивно можемо да кажемо да је "распуст" готов и да ће од петка поново завладати уобичајени ритам. И у домаћој Суперлиги, која улази у завршну фазу уочи "разигравања" и у најјачим лигама, у којима је пред нама интересантан викенд.

Када је у питању Енглеска, у којој је већ сасвим јасно да ће Манчестер сити бити шампион, акција почиње у суботу у 13.30 часова, када ће Кристал Палас дочекати Ливерпул у намери да се додатно одмакне са дна. Касније у току дана на терен ће и Манчестер јунајтед (у 16 против Свонсија) као и Манчестер сити, који у 18.30 гостује Евертону.

Исте вечери, у термину од 18.30 часова у Немачкој ће бити одигран 117. "Дер Класикер", велики дерби апсолутног лидера Бајерна (66 бодова) и трећепласиране Борусије Дортмунд (48 поена). Неколико сати касније, од 20.45, највећа пажња биће усмерена ка Италији, где ће бити одигран дерби најтрофејнијих тамошњих тимова, Јувентус - Милан.

"Стара дама" дочекаће Миланезе као првопласирана (75 бодова), са два бода више од Наполија (73), док је Милан шести (50) и у феноменалној форми, јер је у Серији А под Ђенаром Гатузом "везао" пет узастопних победа и чак десет мечева без пораза.

Биће то утакмица за уживање!

У суботу увече на терену ће бити и највећи шпански тимови. Реал Мадрид ће од 18.30 часова гостовати Лас Палмасу, а мирни лидер Барселона ће у 20.45 гостовати Севиљи. И једни и други ће у тим утакмицама хватати ритам за важније изазове у уторак и среду, у најјачем такмичењу.

Дерби кола у Премијер лиги биће одигран у недељу, када ће Челси дочекати Тотенхем у 17 часова, са апсолутним императивом победе ако хоће да и следеће сезоне игра Лигу шампиона. Екипа Антонија Контеа тренутно је пета и заостаје пет бодова за четвртопласираним тимом - управо Тотенхемом.

Парови и распоред најављују одличан фудбал и интересантан викенд. А, после њега долази оно најбоље - четвртфинале Лиге шампиона.

Уживајмо.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар