Klupski fudbal je opet tu: Širom Evrope - derbiji!

April počinje snažno na celom kontinentu!

Fudbal 30.03.2018 | 20:15
Klupski fudbal je opet tu: Širom Evrope - derbiji!
Pauze zbog utakmica reprezentacija "umrtve" klupsku sezonu i na desetak dana stave u prvi plan nacionalne timove i priču o Mundijalu.

Ovog petka i definitivno možemo da kažemo da je "raspust" gotov i da će od petka ponovo zavladati uobičajeni ritam. I u domaćoj Superligi, koja ulazi u završnu fazu uoči "razigravanja" i u najjačim ligama, u kojima je pred nama interesantan vikend.

Kada je u pitanju Engleska, u kojoj je već sasvim jasno da će Mančester siti biti šampion, akcija počinje u subotu u 13.30 časova, kada će Kristal Palas dočekati Liverpul u nameri da se dodatno odmakne sa dna. Kasnije u toku dana na teren će i Mančester junajted (u 16 protiv Svonsija) kao i Mančester siti, koji u 18.30 gostuje Evertonu.

Iste večeri, u terminu od 18.30 časova u Nemačkoj će biti odigran 117. "Der Klasiker", veliki derbi apsolutnog lidera Bajerna (66 bodova) i trećeplasirane Borusije Dortmund (48 poena). Nekoliko sati kasnije, od 20.45, najveća pažnja biće usmerena ka Italiji, gde će biti odigran derbi najtrofejnijih tamošnjih timova, Juventus - Milan.

"Stara dama" dočekaće Milaneze kao prvoplasirana (75 bodova), sa dva boda više od Napolija (73), dok je Milan šesti (50) i u fenomenalnoj formi, jer je u Seriji A pod Đenarom Gatuzom "vezao" pet uzastopnih pobeda i čak deset mečeva bez poraza.

Biće to utakmica za uživanje!

U subotu uveče na terenu će biti i najveći španski timovi. Real Madrid će od 18.30 časova gostovati Las Palmasu, a mirni lider Barselona će u 20.45 gostovati Sevilji. I jedni i drugi će u tim utakmicama hvatati ritam za važnije izazove u utorak i sredu, u najjačem takmičenju.

Derbi kola u Premijer ligi biće odigran u nedelju, kada će Čelsi dočekati Totenhem u 17 časova, sa apsolutnim imperativom pobede ako hoće da i sledeće sezone igra Ligu šampiona. Ekipa Antonija Kontea trenutno je peta i zaostaje pet bodova za četvrtoplasiranim timom - upravo Totenhemom.

Parovi i raspored najavljuju odličan fudbal i interesantan vikend. A, posle njega dolazi ono najbolje - četvrtfinale Lige šampiona.

Uživajmo.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar